Egy kombájn és egy személyautó ütközött össze pénteken

Frontálisan ütközött egy kombájn és egy személyautó a 61-es főúton, Nagykanizsa térségében péntek este. A baleset az érintett útszakasz 190-es és 191-es kilométerszelvénye között történt.

Előző héten, csütörtökön számoltunk be Híradónkban arról, hogy a mezőgazdasági dolgozók szerint türelmetlenek a kombájnokkal és a traktorokkal a személyautót vezető sofőrök. Javában zajlanak a betakarítási folyamatok, így a munkagépek száma jelentősen megnövekedett a közutakon. A járművek mérete és lassú sebessége miatt azonban a szakemberek fokozott óvatosságra intik a közlekedésben résztvevőket. A pénteki esethez a nagykanizsai hivatásos tűzoltók mellett a mentőket is értesítették – tudtuk meg Kósi Zsolttól, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. Értesüléseink szerint az ütközés során személyi sérülés nem történt.

– A helyszínre a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a személyautót áramtalanították, majd mivel az forgalmi akadályt képezett, ezért biztonságos helyre vontatták. Az ütközés következtében az úttestre egyébként jelentős mennyiségű olaj folyt, ezt a tűzoltók eltávolították. A beavatkozás ideje alatt az érintett útszakaszon a közlekedés szünetelt, később rendőri irányítással félpályán már elkezdődhetett a forgalom – nyilatkozta Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)