Epersziget: a szezonnak vége, de a munkának nincs

facebook megosztás

Lecsengett a szezon, de a munkának nincs vége az eperrel foglalkozó őstermelők számára. Sokak kedvenc gyümölcse ugyanis szinte egész évben foglalkoztatja a gazdákat.  

A Cserfői Eper Sziget egy fiatal, családi gazdaság. A területeket 2016-ban vásárolták meg, az ültetvény kialakítása sok időt vett igénybe, így az értékesítést 2018-ban tudták megkezdeni.

– Az egész terület nagyjából 2,5 hektár, az a rész, ami be van ültetve 1,6 hektár körül van. Tőszám szerint - igaz még nem számoltam meg, de 80 ezer körül van - mondta el Boros Barnabás, a Cserfői Eper Sziget őstermelője.

A szezonnak vége, a gazdaság standjai sincsenek már a nagyáruházak előtt. Viszont dolgozni ugyanúgy kell a gazdaságban.

– Az emberek azt hiszik, hogy ezzel aktívan kettő hónapot kell dolgozni. De amikor elmondom, hogy februárban már itt vagyunk, és októberben még itt vagyunk, akkor elgondolkozik, aki valamit is ért hozzá. Itt tényleg hétfőtől vasárnapig lehet dolgozni, napkeltétől napnyugtáig. Most éppen a fóliavázakat fogom hegeszteni, azokat bővítjük ki – tette hozzá Boros Barnabás, a Cserfői Eper Sziget őstermelője.

A fejlődés és a fejlesztés tehát nem áll meg a cserfői epresben, a vállalkozás minden tagja azon dolgozik, hogy jövőre is kiváló minőségű, dél-zalai eperrel várják a vásárlókat.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.