Estébe hajló családi nap szórakoztatta a ligetvárosi lakókat

Családi napot tartottak szombaton az Együtt Ligetvárosért projektnek köszönhetően. A városrész lakóit egész délután élő koncertek várták, a támogatást ezúttal Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata nyújtotta.

A hangulatra már kora délután sem volt panasz. A hivatalos megnyitón Polai György köszöntötte a ligetvárosiakat. Beszédében felidézte a városrész múltját, azokat az időszakokat, amikor Ligetvárosban gyárak, sőt katonai kórház is működött.

– Kellemes hely volt akkor is. Tehát a klímája olyan volt, hogy jól érezték a lábadozó katonák magukat – mesélte Polai György, a Nagykanizsa és Környéke nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Az évtizedek alatt a városrész átalakult, az egykori gyárak helyén bérlakások épültek. Az ott élőket több program igyekszik segíteni, részint a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete, részint az önkormányzat jóvoltából.

Kopár Antal és csapata szinte minden hasonló rendezvényen fellép Ligetvárosban. Mint azt a Híradónak elmondta: a pandémia utáni időszakban besűrűsödött a naptáruk, számtalan helyen léptek fel. Ligetvárost azonban nem hagyták volna ki, annak ellenére sem, hogy feszített volt a szombati programjuk. Ahogy fogalmazott: itt mindig nagyon hálás közönség várja őket.

– A művészetünk átadása, közvetítése az emberek felé nagyon visszafogott volt, és most nagyon örülünk, hogy végre egy kicsit kinyílott, szabadabb lett az élet. És szépet, jót tudunk adni az embereknek, ízlésesen, színvonalasan – fogalmazott Kopár Antal, a Kopár Band vezetője. 

Az Együtt Ligetvárosért projekt - Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával - részeként estébe hajló családi nap szórakoztatta a városrész lakóit.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)