Ha gyümölcsfagyi, akkor készüljön Kanizsa környéki gyümölcsből

A kanizsai fagylaltkészítők a minőségi alapanyagokra esküsznek. Többen azt is fontosnak tartják, hogy a gyümölcsfagyik ne csupán igazi, hanem helyi, zalai termésekből készüljenek.

Kiskanizsa egyik fagylaltozója már 37. éve szolgálja a vendégeit. A kezdetekkor még saját termelésű gyümölcsöt is használtak, ma pedig egy jól bevált, környékbeli termelői körrel tartanak kapcsolatot.

– Próbáltam felvenni a kapcsolatot falvakban, őstermelőkkel. El tudom mondani, az epret Beleznáról hozzuk, a fekete ribizlit Nemesvidről. Valamelyik nap hozták a szedret, az a gyümölcs Becsehelyről van. A bodzavirágot itt a reptérnél szedettem és Gyékényesen, a málnát Förhéncről hozom, az őszibarackot pedig Sandról. Tehát minden gyümölcsöt itt helyben próbálunk beszerezni – mondta el Horváth Ferenc, a Puncs Fagyizó tulajdonosa.

Wilheim Dávid szintén a minőségi alapanyagok híve. A gyümölcsöt ő is kizárólag helyi termelőktől szerzi be.

– A kivi, a sárga kivi, amit használunk, Becsehelyről jön, illetve a pawpaw is, ami egy különleges gyümölcs. Iharosberényből vesszük az epret és a málnát, Nagyrécséről a szedret, Sárvárról pedig a meggyet – nyilatkozta Wilheim Dávid, a DaCrema Fagyizó tulajdonosa.

A kanizsai fagyizók a városon kívül is híresek, így nem csoda, hogy a vendégek visszajárnak a kiváló minőségű, hűsítő finomságért.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)