Két komoly sorozatot is összehoztak

facebook megosztás

A Kanizsa Box Klub növedékei Egerben az ökölvívó utánpótlás Magyar Kupáján - korábbi elnevezése szerint diákolimpián – bokszolhattak.

A kanizsai bokszolók az eredményeikre ezúttal sem panaszkodhattak, egyébként a lányoknál három, a fiúknál négy napos volt a torna.


A kanizsaiak közül Kovács Bence (jobbról a harmadik) három riválisát is felülmúlta a +90 kg MK-győzeleméért a junior ökölvívók mezőnyében

Kezdésként Baj Lili junior 57 kg-ban egy első menetes döntő fölénnyel verte halásztelki ellenfelét, Horváth Mirabella pedig junior 60 kg-ban a Bp. Honvéd versenyzőjét győzte le egyhangú pontozással, ezzel a döntőbe is jutottak. A finálé után aztán Baj és Horváth is ezüstéremmel zárt. Kovács Petra junior 75 kg-ban párharc nélkül lett a súlycsoport bajnoka. A fiúknál Bakonyi Tibor junior 70 kg-ban, a legnépesebb súlycsoportban már az első selejtezőnapon kesztyűt húzott és az első menetben döntő fölénnyel múlta felül a Vasas sportolóját, a második selejtező körben pedig egy kőbányai bokszolót vert szintén döntő fölénnyel – a második menetben. Eközben Kovács Bence a +90 kg-os mezőnyben a házigazda egri színeket képviselő bokszolót győzött le – a fölénye döntő volt már az első menetben. Az elődöntő napján Bakonyi egy honvédos bunyóst vert egyhangú pontozással 70 kg-ban, Kovács pedig +90-ben zalaegerszegi ellenfelével szemben fejezte be a meccset már az első menetben. A 70 kg fináléjában Bakonyi harcos, szoros meccsen maradt alul pontozással egy csepelivel szemben, így második lett, Kovács ugyanakkor a program utolsó összecsapását takaró +90-es döntőben az MTK növendékével mérkőzhetett és taktikus bunyó után egyhangú pontozással győzött is, súlycsoportjában ezzel MK-győzelmet kiérdemelve.

- A junior csapatversenyben egyetlen ponttal maradtunk le az első helyről – foglalta össze az egri történéseket Tóth László, a KBK vezetőedzője. - Összességében szuperül teljesített mindenki, mivel 5 versenyzőnk közül alapvetően mindenki a fináléba jutott. Két öklözőnknek mindehhez három mérkőzést is nyerni kellett, mi több, eredményeikkel Bakonyi Tibor és Kovács Bence is meghívást is kapott a junior válogatott Európa-bajnokságra felkészítő edzőtáborába.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.