Kormányablakbuszt telepítettek ki szombat hajnaltól délig a letenyei határátkelőhöz

facebook megosztás

Kormányablakbuszt telepítettek ki szombat hajnaltól délig a letenyei határátkelőhöz. A kezdeményezés célja az volt, hogy ezzel segítsék a határátlépést. A helyszínen tapasztaltak szerint az akció sikeres volt, hiszen az elmúlt hetekhez képest lényegesen gyorsabban haladhattak az utazók.

Most is rengeteg külföldről érkező akarta átlépni a magyar-horvát határt, ahogy Sophia és családja is, akik a kéthetes horvátországi nyaralásukra készültek. A külföldre utazókat a mobilizált ügyfélszolgálat szakemberei az uniós digitális Covid-igazolvány kiállításával kapcsolatos feladatokban segítették. A határhoz érkezők meglepetten tapasztalták, hogy gyorsan halad a sor, de igyekeztek már az utazásuk előtt minden papírt rendben tudni.

– Minden papírt összegyűjtöttünk, ami létezik szerintem. Oltási igazolványok, EU-s vakcina útlevél. Nem mindent volt egyszerű beszerezni. Van, aki ideiglenes személyivel jött, mert nem kaptuk meg időben a gyorsított útlevelet. 7 nap alatt nem érkezett meg a 3 napos útlevél, ezért ideiglenes személyivel megyünk, mert állítólag a horvátok elfogadják, így az a terv, hogy azzal megyünk be. Úgy tűnik, hogy nincsen nagy sor – mesélte Bálint Bekény.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.