Közgyűlés: vitát hozott a városatyák között a Kanizsa Aréna üzleti tervének jóváhagyása

facebook megosztás

Vitát hozott a városatyák között a Kanizsa Aréna üzleti tervének jóváhagyása a tegnapi közgyűlésen. Az ÉVE- frakció nehezményezte, hogy Fitos István, a Kanizsa Aréna Üzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezetője még nem készítette el a sportcsarnok üzemeltetésére vonatkozó, pontos üzleti tervet. Balogh László polgármester elmondta, hogy ezt az októberi soros közgyűlésre várják az ügyvezetőtől.

Az előterjesztéssel kapcsolatban Balogh László polgármester ismertette Fitos István ügyvezető levelét, amelyben leírja, hogy egyelőre nem áll rendelkezésére annyi információ, ami alapján az üzleti tervet szakmailag hitelesen el lehetne készíteni. Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője szerint az az ügyvezetőt minősíti, hogy ahelyett, hogy személyesen megjelent volna az ülésen, írt egy levelet.

– A levél az minden csak nem szakmai. Ez egy szakmaiatlan, egy védekező, a semmittevést igazoló levél. Az, hogy nem akarja vagy nem tudja leírni, mert fogalma nincs, hogy ő mire kapott megbízást, fogalma nincs, hogy mit fog csinálni ez a Kft. és, hogy ez mennyibe fog kerülni. Ezt igazolta egyébként Bizzer képviselő az előző napirendi pontnál, amikor azt mondta, hogy a 30 millió forint keretösszeg az csak egy keretösszeg lett volna, amihez nem lett volna hozzányúlva, csak ott lett volna hagyva, ezt mondta – fogalmazott Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

Bizzer András alpolgármester úgy gondolja, hogy Fitos István egy jó szakmai levelet írt, érvekkel, viszont időre van szüksége ahhoz, hogy pontosan felmérje a dolgokat.

Ügyvezető úr ismerkedik ezzel a létesítménnyel, megismerkedik a különböző paraméterekkel, amik alapján majd ezt a sportcsarnokot lehet üzemeltetni, tehát igenis munkát végez, már most., jelentős mértékű munkát, egyébként – mondta el  Bizzer András alpolgármester.

Schauta Marcell, az ÉVE önkormányzati képviselője nem érti, hogy lehet, hogy bár több százmilliót költöttek el tanulmányokra, Fitos István ezekből sem tudja megállapítani, hogy mennyibe fog kerülni a létesítmény üzemeltetése. Balogh László azokkal a szavakkal reagált, hogy a Kanizsa Aréna egy 15 milliárdos, hatalmas üzenet a városnak.

Ezt lehet persze visszautasítani, de én azt gondolom, hogy talán jobb, célszerűbb és tisztességesebb, fontosabb, ha ennek a nagy ajándéknak – igenis lehet így nevezni, akkor is, ha a működtetés jövőbeni sorsa teher lehet számunkra – de inkább előre meneküljünk ebben az ügyben. Jómagam azt remélem, hogy a városlakók többsége tud majd ennek örülni – hangzott el Balogh László polgármestertől.

Fodor Csaba módosító javaslatát, miszerint Fitos István ügyvezető köteles már az augusztusi közgyűlésen megjelenni, a városatyák 8 igen, 7 nemmel elfogadták.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.