Közvilágítás híján vaksötétben járnak dolgozni a Városkapu körút 10/c lépcsőházának lakói

facebook megosztás

Több hete nem működik a közvilágítás a Városkapu körút 10/c lépcsőházának környékén. Problémájukat jelezték a szolgáltató felé, de egyelőre nem történt semmi.

A lakók az üggyel kapcsolatban nemrégiben szerkesztőségünket is megkeresték. Horváth Károlyné minden reggel 3 óra 20 perckor indul a munkahelyére - mint fogalmazott - vaksötétben. Több helyen próbált már segítséget kérni, eddig eredménytelenül.

– A lányom, Horváth Helga az Eon felé írt egy levelet, sőt, telefonon is értesítette őket. Arra azt az ígéretet kaptuk, hogy 3-4 napon belül lesz közvilágítás. Azóta is vaksötétben járok dolgozni, nem érzem magam biztonságban. Félek most már a vadaktól, a rókáktól, a hajléktalanoktól – mondta el Horváth Károlyné.

Bacskay Zoltán szintén az ominózus épületben lakik, mint elmondta: folyamatosan hallja az ott élők panaszát a közvilágitással kapcsolatban.

– Mikor az ember későn, 10 óra után jön haza kocsival, bizony a lámpa fényénél kell kinyitni a lépcsőházajtót, hogy betaláljunk a kulcslyukba. Utána telefonnal világítani, hogy be tudjunk menni. Arról nem is beszélve, mások, akik korán mennek dolgozni, ha balesetet szenvednek, elesnek ebben a sötétben, akkor ki a felelős? – fogalmazott Bacskay Zoltán.

A probléma miatt megkerestük a szolgáltatót.

– Először a Városkapu körút 14 szám környékéről kaptunk bejelentést, hogy több közvilágítási lámpa nem működik. Ezt javítottuk, ez három lámpát érintett. Múlt szerdán szintén arról értesítettek minket, hogy a körút más szakaszán is gond van a közvilágítással. Itt a hiba kivizsgálását nyomban megkezdtük, és várhatóan szerdára helyreállítjuk – nyilatkozta Losonczi Gergely, az E.ON vállalati kommunikációs vezetője.

Losonczi Gergely továbbá elmondta: az E.ON munkatársai minden hónapban bejárják a várost ellenőrzés céljából. A vállalati kommunikációs vezető elnézést kért a kellemetlenségekért.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.