Nyolc focicsapat küzdött meg a Perczel Antal Emléktornán

facebook megosztás

Harmadik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Perczel Antal Emléktornát Galambokon. Az egész napos programon ezúttal 8 focicsapat vett részt, a játékosok a hőség ellenére is megküzdöttek a helyezésekért és a kupáért.

A szervezők egy fiatalon elhunyt sporttárs emlékére álmodták meg a tornát három évvel ezelőtt. Perczel Antal egy nagyon sportszerető, a fociért mindent megtevő, igazi közösségi ember volt – így emlékeznek rá a galambokiak.

– Akkor megálmodtuk, hogy egy emlékművet is csináltatunk. Azon az emlékművön minden galamboki lakos, aki valamit is tett a sportért, illetve a közösségi életért, a neve felkerül. Ezen a szombaton 10 név került fel az emlékműre – mondta el Simon Beáta, a Perczel Antal Emléktorna szervezője. 

A kispályás összecsapásokat napközben a kegyeletteljes megemlékezés szakította félbe – előtte és utána folyamatosan a pályán voltak a csapatok.

Az emléktorna egész napos kikapcsolódást nyújtott a galambokiaknak és az érdeklődőknek is. Az együttesek szurkolókkal érkeztek, a meccsek mellett mindig voltak a pálya szélén, akik biztatták csapatukat.

– Nyolc csapattal neveztek a csapatok. Baráti társaságokkal, környező települések. Zalavár, Kiskanizsa, Zalakomár, Zalakaros, és helybeli focistákkal – tette hozzá Simon Beáta. 

A harmadik helyért a galamboki Rózsabimbó csapata küzdött meg a zalakomári Tirászi Teammel – a bronzérem végül a Rózsabimbóé lett. A döntőt a nagy esélyesnek tartott kiskanizsai Puncs játszotta a zalaszentjakabi Apáti Teammel, nagy küzdelem után a szentjakabi együttes kapta a torna kupáját. Különdíjakat is kiosztottak a nap végén: a legjobb játékos Horváth Martin lett az Apáti Teamből, a gólkirály a Puncs játékosa, Markos Péter, a legjobb kapusnak járó címet pedig Takács Levente szerezte meg a Rózsabimbóból.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.