Teljes burkolatcserét végeztek a szakemberek a 7-es főúton, közvetlenül Nagykanizsa határában

facebook megosztás

Útfelújításokat végzett a Magyar Közút Zrt. Nagykanizsai Üzemmérnöksége az elmúlt hetekben. A közúti forgalmat ezalatt az idő alatt helyenként félpályás útlezárások nehezítették. A szakemberek a mai nappal végeztek a munkálatokkal Nagykanizsa környékén.

Ma még dolgoztak az üzemmérnökség munkatársai a 7-es főúton, közvetlenül Nagykanizsa határában, a vasúti felüljáró szakaszán. A régi burkolat töredezett, tönkrement, így teljes burkolatcsere történt a napokban, az aszfalt felmarása után – mondta el Schmidt László üzemmérnökség vezető. A nagykanizsai mérnökség területén az elmúlt időszakban több helyszínen zajlott útfelújítás, valamint kisebb javítások, többek között a Magyar Falu Programnak köszönhetően. A munkát napi 10 órában végzik a Közút munkatársai – sok esetben nehéz körülmények között, a 170 Celsius fokos aszfalt mellett.

– Az autósok nagy százalékával nincsen problémánk, ettől függetlenül nyilván vannak fegyelmezetlen sofőrök. Azt tapasztaljuk, hogy általában nem szokták megköszönni a munkavégzésünket, azért van erre is példa természetesen. De sok esetben a forgalomkorlátozó intézkedéseinkre nem figyelnek oda, integetnek, mutogatnak az embereinknek, nem egy egyszerű dolog számukra sem. Főleg ilyen melegben, amikor a 170 fokos aszfalt környezetében kell dolgozni. Tehát ők fokozottan ki vannak téve a terhelésnek. Sajnos ez benne van, szerintem fejben kellene kicsit javulni ahhoz, hogy tolerálni tudják ezeket a dolgokat – nyilatkozta Schmidt László, a Magyar Közút Zrt. Nagykanizsai Üzemmérnökség vezetője.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.