Autentikus, magyar népzene szólt Kiskanizsán

facebook megosztás

Az Erdőfű Népi Kamarazenekar lépett fel Kiskanizsán a nemzeti ünnep alkalmából. A Móricz Zsigmond Művelődési Házban az előadás után táncházzal folytatódott az este.

Az Erdőfű zenekar autentikus, magyar népzenét játszik vonós hangszereken. Az együttes repertoárjába tartozik a Kárpát-medence különböző etnikumainak muzsikája is, tehát román, szlovák, zsidó, valamint cigány nótákat is hallhatnak tőlük az érdeklődők. A csapat négy tagból áll, nyolc éve alkotnak egy formációt. A zenekar nagyon büszke arra, hogy az együtt töltött idő alatt a dalaikon keresztül egy olyan közösséget is sikerült felépíteniük maguk köré, akik nem csak ismerik és szeretik a zenéjüket, hanem táncolni is tudnak rá.

– Augusztus huszadikára készültünk Fekete Bori vendégszereplésével, ő volt az énekesünk. Egy Szent István köszöntőt is énekelt, talán ez illett leginkább a mai nap hangulatához. Ezen túl pedig kalotaszegi muzsikát játszottunk, több számban is, mert ezt a zenét nagyon szeretjük. Nagyon sokat jártunk Kolozsvár mellé, Kalotaszegre zenét gyűjteni és vannak ott öreg muzsikus barátaink, mestereink – nyilatkozta Maruzsánszki Andor, az Erdőfű Népi Kamarazenekar prímása.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.