Dübörögnek a hosszú hétvégén a karosi szálláshelyek

Már több héttel ezelőtt lefoglalták az összes helyet a vendégek a hosszú hétvégére a zalakarosi szállodákban. A megkérdezett hotelek igazgatói elmondták, hogy nem csak a következő három napban, szinte egész nyáron telt házzal működtek.

Elsősorban magyar, családos vendégek pihentek ebben a zalakarosi hotelben az elmúlt hónapokban. Czimondor Nándortól megtudtuk: óriási várakozással tértek vissza hozzájuk az emberek. Az igazgató szerint a tavalyinál is sokkal jobb nyarat zárhatnak majd.

– Július hónap második hetétől gyakorlatilag telt házzal üzemel a szálloda. Ez igaz a hosszú hétvégére is, arra már bő három hete nincsen helyünk. A további kilátások az őszre: nagyon bízunk abban, hogy szigorúbb zárások azért nem lesznek, tehát mi foglaljuk a szállodát és az őszi hétvégéken, a szeptemberi hónap már tele van, nem igazán foglalható. Nagyon-nagyon bízunk abban, hogy nem lesznek bezárások – mondta el Czimondor Nándor, a MenDan Hotel igazgatója.

A védettségi igazolvány eltörlése után rohamszerűen érkeztek az üdülni vágyók ebbe a fürdővárosi szállodába is. A vezető azt tapasztalta, hogy a korábbi évek egy hétre, tíz napra szóló foglalásaihoz képest kevesebb vendégéjszakára jönnek a látogatók, jellemzően a hétvégéket egészítik ki egy-két nappal.

– Három-négy hónappal ezelőtt ez a hétvége már megtelt, ennek ellenére egy-egy szobaváltozás mindig van, mert történik egy vendéggel valami, de jellemzően nagyon régen eladtuk ezt a hosszú hétvégét. Ez a nyár utolsó olyan hétvégéje, ahol nem kell szabadságot kivenni és legalább három éjszakát el lehet tölteni – fogalmazott Virágné Bálint Mária, a Hotel Aphrodite igazgatója.

Többen bejelentkeztek már szeptemberre is a szálláshelyre, azonban a visszajelzések alapján a vendégek egyelőre bizonytalanok az őszi hónapokat illetően, sokan számítanak bizonyos korlátozások bevezetésére.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)