Éjszakába nyúló mulatság volt Tótszerdahelyen

Tótszerdahelyen sem maradt el idén a falunap. A Mura-menti településen szombat délután kezdődtek a programok, a lakosság és a vendégek éjszakába nyúlóan mulattak.

„Egy rendezvény sikerét sok tényező befolyásolja, de azt gondolom, a legfontosabb tényező mégis a jelenlévők jókedve és szórakozása”

A község polgármesterének köszöntőjével vette kezdetét hivatalosan is a rendezvény. Havasi Viktória az elmúlt időszakról szólva elmondta: Tótszerdahely 650 éves jubileumát ugyan nem tudták megtartani, de a helyi nemzetiségi önkormányzattal közösen létrehoztak egy emlékparkot, a település jubileumának tiszteletére. A falunapon részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője. A politikus a rendezvény kapcsán az újranyitás fontosságát hangsúlyozta.

– Azért fontos egy falunap, egy családi nap, egy kulturális rendezvény megrendezése, mert ahogy polgármester asszony is mondta, saját hagyományainkat, saját szokásainkat tudjuk megerősíteni. Vagy bemutatni azokat a kulturális értékeket, amelyek a birtokunkban vannak, és továbbadni a mögöttünk jövő generációnak – fogalmazott Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő.

A tradíció és a család fontos értékeket képviselnek itt Közép-Európában – mondta Koósz Attila, a Horvát Köztársaság tiszteletbeli konzulja.

– A tradíció, amit a horvát nyelv képvisel, amit a horvát nyelven keresztül megkaptunk – kérem, vigyék tovább. Úgy, ahogy Horvátország gondját viseli és gondoskodik a horvát kisebbségről, az anyaországon kívül, ugyanezt teszi Magyarország is a határon kívüli magyarokkal. Ami egy nagyon jó dolog, mert erősíti a két baráti népet, erősíti Közép-Európát – mondta el Koósz Attila, a Horvát Köztársaság magyarországi tiszteletbeli konzulja.

Tótszerdahely lakossága és a környező településekről érkezett vendégek egy könnyed szórakozást nyújtó napot töltöttek el a jellegzetes gasztronómia és kultúra forgatagában.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)