Elkezdődtek a Mura Menti Napok Letenyén

facebook megosztás

Elkezdődtek a Mura Menti Napok Letenyén. Az augusztus 21-ig tartó rendezvénysorozat programjai között megtalálhatók zenés műsorok, és különböző művészeti kiállítások is. A határ menti városban szervezett esemény idén ünnepli fennállásának 60-ik évfordulóját, valamint a résztvevő, Mura Art képzőművészeti eseménynek is jubileumi év az idei. 

A pénteki nyitóeseményen a képzőművészeté volt a főszerep, így ismét a több mint 250 éves platánfa árnyékában gyűltek össze a külföldi és helyi festők. Dömők Józseftől, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatójától megtudtuk, mivel ez a 25. Mura Art Nemzetközi Festő Szimpózium, ezért 25 festőt kértek fel, hogy jelenítsék meg a település vagy a környék csodáit. Az idei témakör az öko- és környezetvédelem volt.

– Arra kértük a művészeinket, hogy próbálják meg kicsit a természetet, a természetvédelmet előtérbe helyezni, és ennek jegyében alkotni. Úgy gondolom, hogy itt a festői szépségű letenyei Szapáry-Andrássy-kastély parkjában minderre mód és lehetőség van, hiszen minden feltétel adott. Itt a gyönyörű szép zöld környezet, vagy akár kilépnek a kisvárosunk központjába, egyéb területeire, mindenhol zöld környezetet láthatnak – fogalmazott Dömők József, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

Dömők József a Mura Menti Napok kapcsán elmondta, az eseménysorozat Magyarország második legrégebbi kulturális rendezvénysorozata a keszthelyi Helikoni Ünnepségek után. Tavaly a járványhelyzet nem tette lehetővé, hogy méltó módon ünnepeljék a rendezvény jubileumi, 60-ik évfordulóját, ezért a szervezők arra gondoltak, ezt idén bepótolják. Így lett 60+ az eseménysorozat neve.

– Változatos programokkal készült a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében az önkormányzat, hiszen a gyermekprogramoktól, egészen a középkorosztályon át, az idősebbek is megtalálhatják a különböző szórakozási, hasznos időeltöltési lehetőségüket – mondta el Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

A rendezvény ideje alatt az aktuális járványügyi szabályok érvényesek, ugyanakkor az események védettségi igazolvány nélkül látogathatók.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.