Európán kívülről is érkeznek alkotók a Ludvig Nemzetközi Művésztelepre

facebook megosztás

Pár nap múlva újra benépesül a Ludvig Nemzetközi Művésztelep. Idén ismét kéthetes lesz a szimpózium, a házigazdák 29 művészt várnak Kendlimajorba.

Hazai, külföldi, sőt, Európán kívüli művészek is érkeznek hamarosan Kendlimajorba. Mint az a mai sajtótájékoztatón kiderült: a házigazda Ludvig Zoltánnal és fiával, Ludvig Dániellel együtt összesen 31 festő- és szobrászművész, valamint keramikus alkot majd az idilli helyszínen, a zalai dombok között. A hivatalos nyitóünnepséget augusztus 22-én, vasárnap este 7 órakor tartják.

– Ha kívülálló ideérkezik, akkor itt egy családias hangulatot fog megélni. A művészek fogalmazták meg, hogy ez egy család. Itt mindenki ünnepli a másikat, mindenki nagyon várja ezt a találkozást. Már többször megfogalmazódott bennem, hogy nem is tudom, neki merjünk-e állni? De mindig jön a vélemény: ha szervezitek, ott leszünk. Ez kötelez minket. Hogy igen, neki kell állni – nyilatkozta Ludvig Klára, a Ludvig Nemzetközi Művésztelep szervezője.

Idén igazán ütős csapat állt össze – fogalmazott Ludvig Zoltán festőművész. A szervezés nem volt egyszerű a vírushelyzet miatt, de nagyon sok külföldi alkotó vállalta a nehézségeket azért, hogy két hetet Kendlimajorban tölthessen.

– A külföldi művészek, főleg az Európán kívüli művészek olyan friss levegőt hoznak mindig a művésztelep életébe, amiért érdemes ide jönni. Amiért a többi művész is szívesen jön Európából. Új stílusok, új irányzatok, új gondolatok. Új anyagokat is hoznak, még az is lehet, hogy ellesünk bizonyos formákat, anyagokat, lépéseket a munkájukból. Ők pedig ugyanezért szeretnek eljönni, hogy 30 ember között megmutathassák a tehetségüket – mondta Ludvig Zoltán festőművész.

Augusztus 28-án és 29-én nyílt nap lesz a művésztelepen, 31-én pedig kiállítás várja az érdeklődőket Nagykanizsán a Magyar Plakát Házban, Vonzások címmel. Ezen a tárlaton az Európán kívüli művészek mutatkoznak be. Szeptember 4-én, szombaton este 6-kor a hagyományos zárókiállítással fejeződik be a 29. Ludvig Nemzetközi Művésztelep.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.