Helyzetekig jutott csak a Kanizsa

facebook megosztás

Egyből zalai rangadóval indult a labdarúgó NB III a Nyugati csoportban, hiszen az FC Nagykanizsa a ZTE FC II legénységét fogadta. A vendégek összeszedettebb és összeszokottabb játékkal vitték el a pontokat a dél-zalai városból.

FC Nagykanizsa - ZTE FC II 0-2 (0-1)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 1. forduló. Nagykanizsa, 350 néző. Vezette: Maml (Ország, Bizderi). G.: Beke (26.), Fehér (80.)

FC Nagykanizsa: Horváth M. - Bagó, Kovalovszki, Major, Tóth G. - Kószás, Nikics, Béli M. (Talabér) - Szabó P. (Kobra), Vlasics, Lőrincz (Bohata). Vezetőedző: Koller Zoltán.

ZTE II: Köcse - Tanasin, Őr, Dóczi, Jóna - Papp L. (Papp Cs.), Németh E., Szántó (Megyesi), Kun, Szökrönyös (Csóka D.) - Beke (Fehér). Vezetőedző: Bozsik József.


Nikics Nemanja (balról) és Kószás Krisztián (10) is debütálóként tapasztalhatták meg a kanizsai stadion hangulatát

Fotó: Polgár László

Igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a kanizsai csapat, melynek soraiban az eltiltások, sérülések igencsak nagy nyomot hagytak, emellett az új labdarúgókat is be kell még építeni a gépezetbe. A vendégek oldalán igyekeztek Beke Péter "tankszerű" beindulásait kihasználni, s éppen ő szerzett vezetést, igaz úgy, hogy egy egy rossz felszabadítási kísérlet után az első félidő derekán kíméletlenül a kapuba helyezett. A második játékrészt kimondottan nagy vehemenciával indították a hazaiak, ugyanakkor a jó tíz percig tartó "jégeső-szünet" talán kissé meg is törte lendületüket. A folytatásban is próbálkoztak persze becsülettel, de az egerszegiek okosan futballozva őrizték előnyüket, sőt, Fehér Barnabás a találkozó hajrájában ismét beköszönt a megyeszékhelyiektől, amivel a ZTE II el is vitte a bajnokság nyitányán a három pontot Nagykanizsáról.

- Az eredménnyel természetesen nem lehetek elégedett, viszont részünkről a játék formájának alakulása nem festett azért rosszul – fogalmazott Koller Zoltán, a kanizsaiak vezetőedzője a találkozót követően. - Csapatunk egyelőre alakul, sajnos, az első gólunkat egy buta hiba előzte meg. A második félidő elejét sikerült megnyomnunk, volt kapufánk, helyzetünk, szögletünk, de egyszerűen ezúttal semmi nem jött be. Haladunk tovább, tudjuk, hogy még sok munka áll előttünk, ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy ez a csapat fog még sok örömet szerezni szurkolóinknak.

Úgy készültünk, hogy mégiscsak az elmúlt szezon negyedik helyezett csapatához, tehát egy nagyon jó együtteshez látogatunk, akik az előző idényben is szép sorozatokat tudhattak magukénak. Mi szerettük volna az előző pontvadászat zárásában produkált jó szériánkat folytatni és nagy eredménynek tartom: úgy nyertünk egy megyei rangadót idegenben, hogy olyan ifjú játékosokat, mint Csóka Dominik, vagy éppen Papp Csongor, is be tudtunk vetni.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.