Ismét csőtörés volt a Platán soron tegnap délelőtt

facebook megosztás

Ismét csőtörés volt a Platán soron tegnap délelőtt. Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója elmondta: már negyedik alkalommal fordult elő ez a probléma ebben az utcában a nyár folyamán. Mint arról az előző közgyűlést követően beszámoltunk: az önkormányzat elfogadta a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték-hálózatának korszerűsítésére vonatkozó napirendi pontot.  Ennek értelmében - ha nyernek a pályázaton - egymilliárd forintból újítják fel az érintett szakaszokat.

A szolgáltató lajtos kocsiból biztosította a lakosok vízellátását a javítás ideje alatt. Bodó László, a településrész képviselője szerint szomorú, hogy a városvezetés hagyta ezt a szép lakótelepet így lepusztulni, továbbá, hogy Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, hosszú ideje nem talál megoldást a kanizsaiak ehhez hasonló problémáira.

– Tegnap éppen a lajtos kocsinál beszélgettem egy idősebb hölggyel, aki elmondta, hogy közel nyolcvanévesen, a harmadik emeletről ötliteres, műanyag kannából hordja fel a tisztálkodáshoz, illetve a főzéshez a vizet. Ha összevetjük, hogy körülbelül havonta vagy kéthetente történik csőtörés,vagy vízközműhálózati probléma, akkor érthető, hogy nagyon forró a hangulat, és el vannak keseredve az emberek – mondta el Bodó László, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Vasárnap éjszaka érkezett a bejelentés, hogy a víztorony szintje leesett, ezt követően hétfő hajnalban a lakók is jelezték, hogy vízfolyást érzékelnek – mondta el Cziráki László. A csőtörés a Platán sor szinte összes társasházát érintette.

Ugye ez egy több mint 50 éves, 200 milliméteres azbesztcement csővezeték, aminek a kiváltását tervezzük a következő évben megvalósítani. A kollégáim azonnal kizártak és jöttek helyreállítani, kora délelőtt a vízszolgáltatást visszaállítottuk. Addig pedig lajtos kocsiból biztosítottuk, elég kellemetlen volt ez tegnap, a nagy melegben a Platán sor társasházi lakóinak, hogy nem volt víz. Azért a Vízmű megoldotta és 11 óra után helyreállt a vízszolgáltatás – nyilatkozta Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója.

A Vízmű munkatársai végül egy hatméteres szakaszcserét hajtottak végre, hosszú távon azonban az egyetlen megoldás, ha teljes egészében kiváltják az elöregedett vízvezetékeket.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.