KÖZLEMÉNY - 2021. évi Város Napi rendezvényről

facebook megosztás

 

KÖZLEMÉNY

 

Tisztelt Nagykanizsai Polgárok!

 

A Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft ügyvezetőjeként ezúton tájékoztatom az érdeklődőket, hogy a jelenleg hatályos korlátozások figyelembevételével, valamint a jogszabályok betartásával a 2021. szeptember 10-11-re feltételesen tervezett

Város Napi Ünnephez kapcsolódó szabadtéri fesztivál megrendezése nem lehetséges.

 

Nagykanizsa önkormányzata július 7-én foglalkozott a rendezvény megtartásának lehetőségével. Akkor az alábbi határozat született:

1291/2021. (VII.07.) számú határozat 1. pont:

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése kinyilvánítja szándékát, hogy a 2021. évi Város Napja szabadtéri rendezvények megtartására 2021. szeptember 10. és 11. napján kerül sor, amennyiben a jelenlegi szabadtéri rendezvényekre vonatkozó korlátozás 2021. augusztus 20-ig feloldásra kerülnek.

Ezt követően kezdődött az a szervezőmunka, amelynek gyümölcsére még várni kell. Egy olyan csapatot szerveztünk, amely garancia lehetett arra, hogy a korábban már megismert rendezvényektől eltérő módon a városban valódi fesztivál hangulatot teremthetett volna. Az önkormányzat határozatának értelmében rengeteg egyeztetésen vagyunk túl, hogy a feltételeket biztosítani tudjuk. Nem volt könnyű olyan szóbeli megállapodásokat kötni, melyek nem jártak anyagi következményekkel, ám lehetővé tették volna, hogy minden rendelkezésre álljon a tervek megvalósításához.

1291/2021. (VII.07.) számú közgyűlési határozat 3. pontja egyébként bármilyen kötelezettségvállalást megtiltott augusztus 20-ig.  Ennek megfelelően a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. semmilyen kötelezettséget nem vállalt, a szervezésre fordított tevékenység egyetlen fillér elköltésével sem járt.

A rendezvény tervének fontos része lett volna - a fesztivál központi helyszínén - az Erzsébet téren felállítandó „nagy színpad” programmal megtöltése. Csak ez az elem alkalmanként több ezer ember érdeklődésére tartott volna számot.

A szervező munkát – több felkért segítő véleményét kikérve – augusztus 3-án leállítottam. Ennek oka, hogy megjelent a 457/2021. (VIII.3) számú kormányrendelet, amely felsorolt három rendezvényt, amelyek mentesülnek a 264/2021. (V.21.) számú Korm. rendelet korlátozásai alól. Ezen három rendezvény között nem szerepelt a nagykanizsai Város Napjához kapcsolódó két napos szabadtéri rendezvény.

Ez pedig azt jelenti, hogy jelenleg a szabadtéri rendezvényekkel kapcsolatos szabályok érvényesek a tervezett eseménnyel kapcsolatban.

A 264/2021. (V. 21.) Korm. rendelet kimondja,

„- egyéb zárt téri rendezvény csak védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek tartható;

– egyéb szabadtéri rendezvény legfeljebb 500 fő részvételével korlátozás nélkül tartható (gyűlés is), 500 fő felett azonban csak koronavírus ellen védett személyek vehetnek részt a szabadtéri rendezvényen;

– a zenés-táncos rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható;”

Mindezeket követően, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként és felelős vezetőjeként nem marad más választásom, mint az első mondatban közöltek bejelentése, mely szerint a jelenleg hatályos korlátozások figyelembevételével, valamint a jogszabályok betartásával a 2021. szeptember 10-11-re feltételesen tervezett

Város Napi Ünnephez kapcsolódó szabadtéri fesztivál megrendezése nem lehetséges.

 

Nagykanizsa, 2021. augusztus 20.

                                    Tisztelettel:

                                                        Tar Mihály ügyvezető

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.