Magabiztosan szerepeltek a Vadmacskák

facebook megosztás

Második helyen zárta a Vadmacskák junior csapata a 29. Zalakaros Kupa női utánpótlás-kosárlabdatornát. A rangos felkészülési megmérettetésen az ország legjobb klubjai vesznek részt.  A több korosztály számára kiírt torna vasárnap kezdődött és péntekig tart.

Napi három edzéssel zajlik a felkészülés a kanizsai U18-as csapatnak, így alapos megterhelést kaptak a lányok a karosi kupa előtt. A fáradság azonban nem látszott a dél-zalaiak első két meccsén, amit magabiztosan hoztak Zsámár Pannáék. A DVTK elleni, keddi döntőt azonban a miskolciak nyerték.

– A PVSK-val játszottunk és a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia csapatával, mind a két meccset magabiztosan nyertük. Mindent elmond a két mérkőzésről, hogy minden negyedet megnyertünk, tehát a két mérkőzés mind a nyolc negyedét hoztuk. S magabiztos, 22, illetve 27 pont különbséggel nyertük a mérkőzéseket. Én gondoltam, hogy a harmadik napra elfáradhatunk, hiszen naponta játszunk egy-egy meccset, s ez egy normál szezonban is sorozatterhelés, komoly megterhelés a lányoknak három nap alatt három meccs. Így várható volt, hogy a harmadik meccsen ki fog ütközni az, ami az első kettőn csak nyomokban látszott.  Lényegesen fáradtabbak, fásultabbak voltunk – nyilatkozta Zsámár Krisztián, a Kanizsai Vadmacskák SE vezetőedzője.

A fináléban végül 66-43-ra múlta felül a DVTK a Vadmacskákat. Zsámár Panna, a kanizsai juniorok kapitánya szerint a bajnoki rajtig arra kell törekedni, hogy minél jobban bírják a meccsterhelést, ezáltal pedig koncentrációjuk is javuljon.

Kicsit csalódott vagyok, hogy ez így sikerült, de talán kicsit kimerültünk. Ezt a későbbiekben mindenképpen ki kell javítanunk, hogy bírjuk a sorozatterhelést is. S annak köszönhetően több mérkőzést is megnyerhetünk – mesélte Zsámár Panna, a Kanizsai Vadmacskák SE játékosa.

Az U18-as csapat játékosai közül többen a Vadmacskák felnőtt gárdájában is szerepet kapnak. Így például Füredi Lindára is kettős terhelés vár szeptembertől.

– Az egyértelmű, hogy akik már a felnőtt csapatban is játszanak, nagyobb terhet vesznek a hátukra. Így ők húzzák a csapatot. De úgy érzem elég jó a csapatmegosztásunk, így mindenki tud koncentrálni a saját feladatára. Mindenki biztatja a másikat, abból nem volt probléma, hogy valaki ezt jobban teszi, valaki pedig kevésbé – fogalmazott Füredi Linda, a Kanizsai Vadmacskák SE  játékosa.

Ma a kadet korcsoport küzdelmeivel folytatódik a torna. Itt, a házigazdák mellett, a Csata, a PVSK, a Szekszárd, a DVTK, a Szeged és a Győr méri össze tudását.

M-B.Gy.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.