Nagyboldogasszony napján szólt a harang

facebook megosztás

Búcsúi szentmisét tartottak a bagóhegyi kápolnánál. A Nagyboldogasszony titulust viselő templomban névadója napján gyűltek össze a hívek imádkozni és hálát adni.

Sokan érkeztek a búcsúi misére, amit Nagy Vendel plébános tartott. Az atya szerint ezek a kis kápolnák, amiket a hívek adományaiból tartanak fenn, remekül kifejezik az emberek hitét.  A Nagyboldogasszony titulus pedig egy fontos iránymutatást hordoz magában.

– A mai ember tudjon Máriával együtt hálát adni, hiszen erről szólt az evangélium. Mária útnak indul, szolgálatkész, elmegy a rokonához Erzsébethez, aki szintén gyermeket vár. Ez a szolgálatkészség és a benne lévő megfogant második isteni személy, az tölti el boldogsággal, örömmel. Mi tulajdonképpen csak a szívünkbe tudjuk fogadni a második Isteni személyt, de ez is kell, hogy meglegyen és bennünket is megtöltsön örömmel és boldogsággal. Erről ad példát nekünk Mária – fogalmazott Nagy Vendel plébános.

A ’30-as években épült templomot két éve újították fel, Kálcsics László kezdeményezésére, aki – családjával közösen – azóta is gondoskodik a kápolnáról.

– Azóta nem lett semmiféle felújítás, ugyanis hogyha körül tetszenek nézni, akkor látható, hogy a padozat, a belső festés az minden már előzőleg megtörtént – mesélte Kálcsics László.

A családtagok hozzátették: a felújított kápolnát szívesen fogadták a hívek, amit nagyobb ünnepek alkalmával mindig kinyitnak, hogy a helyiek imádkozhassanak.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.