Rendőrök és kortárssegítők a karosi fürdőben

facebook megosztás

Folyamatos programokkal szólítják meg a nyaralókat a rendőrség munkatársai és a kortárssegítők a Zalakarosi Fürdőben. A pénteki akció fő célja, a megfelelő értékvédelem volt.

Házhoz megyünk – ezt a címet viseli a rendőrség programja a Zalakarosi Fürdő területén. Igyekeznek minél több embert megszólítani vagyonvédelmi, illetve egyéb bűnmegelőzéssel kapcsolatos témában. Lovkó-Néber Tímea rendőr törzsőrmester hangsúlyozta: az értékek megőrzése kiemelt figyelmet kap a nyári szezonban.

– A jól bevált „letakarom a csomagjaimat törölközővel” módszeren kívül még számos lehetőség van, például a strandon kihelyezett értékmegőrzőket használva. Illetve fontos felhívni a figyelmet a balesetmentes fürdőzésre. Ilyen témákban várjuk a beszélgetni vágyókat – mondta el Lovkó-Néber Tímea bűnmegelőzési előadó.

A rendőrség munkatársai a szezon kezdete óta jelen vannak a strandon, munkájukat a kortárssegítők egészítik ki. Kőszegi Márk a bűnmegelőzési táborban is részt vett, ezért választotta nyári elfoglaltságként ezt a tevékenységet.

– A feladataink közé tartozik az emberek útbaigazítása, ha valaki segítséget kér, itt vagyunk és segítünk. Ha egy kisgyerek véletlenül nem találná a szüleit, bemondatjuk a hangosbemondóban – árulta el Kőszegi Márk kortárssegítő.

A rend őrei és a kortárssegítők a szezon végéig, augusztus 22-ig folyamatosan jelen lesznek a zalakarosi létesítményben.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.