Színes programokkal készültek a táborozóknak

facebook megosztás

Bibliai élményparkot varázsolt az evangélikus gyülekezet a nyári hittan táborába. A Tempi Tábort hetedik alkalommal hirdette meg a közösség. Az egyhetes program idei mottója a következő: Jézussal úton vagyunk, Jézus, aki velünk van.

65 fiatal vette birtokba az evangélikus templom mögötti udvart. Makoviczky Gyula evangélikus lelkész elmondta, az idei tábor részeként egy kalandparkjelleget szerveztek a gyerekeknek, és ehhez kapcsolódóan tervezték meg a programokat is. A különböző bibliai történeteket pedig interaktív formában hozzák közelebb a résztvevőkhöz.

– Az a témája a tábornak, hogy Jézussal úton vagyunk, Jézus, aki lát minket, Jézus, aki hall minket, aki keres minket, velünk van, asztalhoz ültet. Ehhez válogattunk bibliai történeteket. A gazdag ifjú, a tíz leprásnak a története, az elveszett juh, Jézus lecsendesíti a tengert, és a nagy lakomának a története. Minden napra van egy bibliai történetünk. Ezt előadjuk a színpadunkon, a kalandparkhoz tartozó személyzet és egy látogató jeleníti meg a történeteket. Ez is nagyon izgalmas a gyerekeknek, és egy rövid előadás után kis csoportokba feldolgozzuk a hallottakat, látottakat – fogalmazott Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

A gyerekek között vannak visszatérők. Ferenczi Gergely már negyedik alkalommal veszt részt a napközis táborban.

– Olyan is volt, hogy dobókockával kellett dobni. Most dobtam először a dobókockával evésnél az áldást. Nagyon jó volt dobni – mesélte Ferenczi Gergely.

Az ifjú táborozókhoz vendégek is érkeztek. Kedden például a Göcsej Kutya Klubtól. Dió és felvezetője különböző ügyességi feladatokkal gazdagította a tábor programját.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.