Több mint 36 tonna búzaadomány gyűlt össze Zalában

Jelentős adománnyal járultak hozzá a zalaiak a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz. A hét gyűjtőpontról több mint 36 tonna búza gyűlt össze, túlszárnyalva ezzel a tavalyi 28,5 tonnát. A felajánlást liszt formájában juttatják el a több tízezer nehéz sorsú családnak.

2010-ben indult a kezdeményezés, ami évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezt a felajánlók számának és a felajánlott adomány mennyiségének növekedése is jól mutatja. Sabján Krisztián, a NAK Zala Megyei Szervezetének elnöke elmondta a felajánlott terményt már beszállították a Zala-Cereália Kft. tüskeszentpéteri malmába, ahol lisztté őrlik a búzát.

– Az adománybúzából készült liszt egy része külhoni magyar családokhoz kerül. A program kezdete óta támogatjuk Böjte Csaba atya Dévai Szent Ferenc Alapítványát, a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetet, a Magyar Református Szeretetszolgálatot, a Magyar Vöröskeresztet, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot is. Ezek mellett több kisebbet is. A liszt nagyobb része pedig a megyében marad, a zalai családok, gyermekek asztalára kerül. Zala megyében tavaly 29 szervezet, köztük egészségügyi és szociális intézmények, óvodák, alapítványok részesültek a zalai gazdák adományaiból – nyilatkozta Sabján Krisztián, a NAK Zala Megyei Szervezetének elnöke.

K.R.

(Borítókép: NAK)