85 autó teljesítette a 12. Mercedes Benz Classic csillagtúrát

85 autó teljesítette a 12. Mercedes Benz Classic csillagtúrát. A résztvevők több mint 600 kilométert autóztak a veterán járművekkel a kétnapos kirándulás során. A befutó szombaton délután volt az Erzsébet téren.

Pannonhalmát, Pápát, Zalakarost és Zalaegerszeget is érintette a mezőny, mielőtt az oldtimerek célba értek Nagykanizsán. A sofőrök amellett, hogy a feladatokat sikeresen teljesítették, nagyon jó élményeket is gyűjtöttek az utazás alatt.

Ami nagyon aranyos volt és nagyon kedves, az a zalai vendégszeretet. Minden olyan település, ahová feladatot hirdettünk, frissítőkkel, polgármesteri kézfogással várta az autókat, ahogy itt Nagykanizsán is. Látszott, hogy mindenki örömmel fogadja ezt a guruló múzeumot, mert mi más ez, mint egy műszaki emlék – fogalmazott Majosházi Péter, a Mercedes Benz Classic Csillagtúra versenyigazgatója.

A versenyzők szerint az idei megmérettetés különösen hosszú és fárasztó volt, és a közlekedés sem olyan egyszerű a matuzsálemekkel.

Ami az érdekessége és az egyik legnagyobb kihívása a versenynek, szerintem itt mindenkinek, az az ügyességi feladatok. Adott időpont alatt, ami másodpercre pontos, a táv pedig méterben van megadva. Például nyolc másodperc alatt meg kell tenni hatvan métert, nem több, nem kevesebb. Azért ezekkel a hatvan-, hetvenéves járművekkel ez nagyon sokszor elég nagy kihívás, ugye ezek kéziváltósok, van, amelyik kormányváltós, szóval ezekkel a gépezetekkel kell ügyeskedni – mesélte Havas Kornélia navigátor.

Legközelebb két év múlva lesz csillagtúra, akkor valószínűleg Kecskemétről indítják el az autókat.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)