A tabellák első felében állnak

A kézilabda NB II Dél-nyugati csoportjában a Tungsram SE férfi együttese javítani tudott a 2. fordulóban Kiskőrösön, míg a Tungi női csapata nem kapott ki nagy különbséggel Székesfehérváron.

Kiskőrös KS (9.) – Tungsram SE (4.) 20-25 (7-15)

NB II Dél-nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 2. forduló. Kiskőrös, 70 néző. Vezette: Kovács G., Papp B.

Tungsram: Szabó M. - Sass, Szabó G. 10/2, Kovacsics, Hári 5, Péter 6, Szöbölődi 2. Csere: Gelencsér A., Kovács D. (kapusok), Kiss G., Kozics 2, Csalló, Marics. Játékos-edző: Csalló Ádám.

Az első fordulóban egyik csapat sem gazdagodott sikerélménnyel, így egyértelműen szerettek volna javítani a második körben. A kanizsaiak alkalmazkodtak ehhez jobban, hiszen az első felvonásban remekül akasztották meg a hazaiak támadásait, míg a vendégek többször is tetszetős akciókat vezettek. Nem véletlenül volt elégedett a kanizsai férfi kézilabdázók játékos-edzője, Csalló Ádám. A második harminc percről ezt már nem mondhatta el, hiszen a kiskőrösiek zárkózni tudtak, s ugyan a végeredmény biztos nagykanizsai sikert mutat, leginkább Szabó Gergelyék annak örültek, hogy megszerezték a győzelemért járó két pontot.

Alba Fehérvár KC U22 (3.) – Tungsram SE (5.) 23-21 (13-13)

NB II Dél-nyugati csoport női kézilabda-mérkőzés, 2. forduló. Székesfehérvár, 50 néző. Vezette: Ihász, Pápai.

Tungsram: Dudora - Szmodics V., Szabó E. 11/5, Füstös 2, Csivre V. 3, Kovács B. 2, Szmodics D. 3. Csere: Tóth V., Horváth Sz. (kapusok), Ács, Andor, Csivre E., Horváth A., Kálovics E., Kovács D., Majoros. Edző: Baranyai Zsolt.

A kanizsaiak edzője, Baranyai Zsolt elégedett lehetett a csapattal, hiszen 25 percig maximálisan betartották a játékosok a taktikai utasításokat és ennek is köszönhetően még öt góllal is vezettek a komoly játékerőt képviselő fehérváriak ellen. Akkor egy buta megmozdulás miatt kaptak egy teljesen felesleges piros lapot, s onnantól megváltozott a teljesítményük képe. Védekezésben és a kapuban még így is remekeltek a kanizsaiak egy olyan meccsen, melynek nem ők voltak az esélyesei. Az eredmény miatt bizonyára csalódottak lehettek a Tunginál, ugyanakkor a játékukkal és a hozzáállásukkal nem lehetnek elégedetlenek.

P.L.