A tervezett ütemben halad az új ipari terület építése

facebook megosztás

20 százalékos készültségi állapotban van jelenleg az új kanizsai ipari terület – derült ki a tegnap délutáni sajtótájékoztatón. A fejlesztéssel további 20 hektárnyi iparterületet alakítanak ki. A közművesítésen túl mintegy 2200 méter új utat is építenek a szakemberek, ezzel biztosítva a létesítmény megközelítését és a 7-es főút tehermentesítését.

70 hektárnyi terület 3 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból valósul meg, további 20 hektár pedig önkormányzati forrásnak köszönhetően – mondta el Balogh László polgármester. A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a két részterület között útösszeköttetés is épül.

– Annyit hadd szóljak még a város nevében, hogy a keleti ipari park megvalósulása is öröm. Remélem, hogy sok kis és középcég vagy akár nagy cég érkezését is jelenti majd. Érdeklődők már vannak. Én abba a környezetbe is hadd helyezzem bele ezt a keleti ipari parkot, hogy a Science Park az a későbbiekben majd egy nyugati ipari park és hátha még egy déli ipari park is lesz majdan – mondta Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Komáromi Zsolt, a kivitelezést végző cég építésvezetője hangsúlyozta: a területelőkészítő-földmunkákkal nyolcvan százalékban már végeztek, a következő hetekben elindul a hídépítés a Péterfai-ároknál, valamint a közművesítés is folyamatban van.  

– Ott egy nem látványos munkafolyamat zajlott eddig, egy próbacölöp készült el. Annak a kiértékelése tervező által és mérnök általi jóváhagyását követően indulhat ez a munka. A Péterfai-árok jövő héten indul meg, a mellékágánál egy ikeráteresz készül, ezt is jövő héten kezdjük el. Közműépítésben már zajlanak az ivóvíz- és a szennyvízépítési munkák – fogalmazott Komáromi Zsolt, a Reaszfalt Kft. építésvezetője.

Czirákiné Pakulár Judittól, a városfejlesztő ügyvezetőjétől megtudtuk, a projekt a tervezett ütemben halad, a befejezése pedig 2022 júniusában várható.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.