Adománynap volt a kanizsai Egyszülős Egyesületnél

facebook megosztás

Adománynapot tartott a kanizsai Egyszülős Egyesület. A szervezet nem először segít ily módon tagjainak és a rászorulóknak.

Ezúttal is a Jézus Szíve Plébánia Közösségi Házában tartották a jótékonysági rendezvényt.  Az Egyszülős Egyesület 2020 elején alakult, és már tartottak egy adománynapot. A vírushelyzet alatt ugyan fel kellett függeszteni a segítő tevékenységüket, a felajánlások azonban ez idő alatt is gyarapodtak. A pénteki programon téli és nyári ruhák, iskolai felszerelések, konyhai eszközök és műszaki cikkek is várták új tulajdonosaikat. A szervezet bár ezúttal szélesebb körben is meghirdette az adománynapot, a jövőben a gyermeküket egyedül nevelő családoknak kíván különböző programokkal segíteni.  

– Beadtunk egy pályázatot, melynek elkészítésével sokat dolgozunk, gyakorlatilag 2022 végéig összeállított programtervünk van. Ugyan a pályázat nem sikerült, de a programok a rendelkezésünkre állnak. Például banki ügyintéző ad majd tájékoztatást az anyagi lehetőségekről, aztán pszichológus, orvos, most nem is tudom sorolni. Párhuzamosan lesznek gyermekprogramok is, a művelődési házban kapunk lehetőséget ezen programok megtartására – fogalmazott Németh Györgyi, az Egyszülős Egyesület Nagykanizsa elnöke.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.