Alapvetően így kalkuláltak

facebook megosztás

Elrajtolt a női asztalitenisz Extraliga 2021/2022-es bajnoki idénye, melynek mezőnyében ismét ott találhatjuk a Kanizsa Sörgyár SE csapatát.

A kanizsaiak a legmagasabb női liga elmúlt szezonjában ötödik helyen végzett együtteséből a román Arina Singeorzan távozott, ugyanakkor érkezett helyére a szerb-magyar állampolgárságú Ivana Vejnovics. A kötelező U21-es játékos szerepeltetéséhez szükséges „kvótát” az Orbán Flóra és Kovács Melánia kettőse közül mindig az egyikük adhatja majd a szezon során. A női Extraliga első négy fordulóját az előző pontvadászathoz hasonlóan tornarendszerben rendezték meg egy helyszínen, s az első körnek a budapesti Ormai-csarnokban adott otthont. A bajnokság a 2020/2021-es mezőny nyolc együttese helyett ezúttal 12 résztvevővel rajtolt, a KSSE pedig elsőként a Szekszárd AC, a Budapesti Erdért, a Békési Team, valamint az Ajkai Asztalitenisz SE négyese közül mérkőzött meg ellenfeleivel.


A Kanizsa Sörgyár SE női első csapata ismét az asztalitenisz Extraligában gyűjtögetheti a pontokat

Női asztalitenisz Extraliga:

1. forduló: Szekszárd AC - Kanizsa Sörgyár Sportegyesület 6:4

Kanizsai győztesek: Ivana Vejnovic 2, Radmila Tominjak 2.

- Vejnovics és Tominjak mellett mindkét kanizsai fiatal, Orbán és Kovács is lehetőséget kapott – mondta el Jakabfi Imre kanizsai csapatvezető. - A szekszárdi csapat a tavalyihoz képest alaposan megváltozott, három új játékosuk közül Halász Ella szerbiai magyar, Keresztesy Kitti romániai magyar, Ackermann Erika, aki korábban Kanizsán is játszott, pedig Budaörsről érkezett hozzájuk. A mérkőzés "döntetlen-szagú" volt, amit Halász döntött el, hiszen mindhárom egyénijét és a párost is hozta.

2. forduló: KSSE - Budapesti Erdért SE 1:6

Kanizsai győztes: Vejnovics.

- Az Erdért a bajnokság esélyese, minden játékosa magyar válogatott, ráadásul egy ukrán klasszist, Margarita Pesotskát is leigazolták – folytatta Jakabfi. - Ennek megfelelően zajlott a mérkőzés, csak az Orbán-Tominjak párosunk és Mátrai Alexandra tudták ellenfeleiket megszorítani. Ugyanakkor Vejnovics szolgáltatta a mérkőzés meglepetését, mivel fantasztikus mérkőzésen győzte le Madarász Dórát, a külföldről hazatérő legjobb magyar játékost.

3. forduló: Kanizsa Sörgyár Sportegyesület – Békési Team 5:5

Kanizsai győztesek: Tominjak 2, Vejnovic 2, illetve a Tominjak-Végh Zsuzsanna páros.

- A Békés tűnt az első négy mérkőzésből a legyőzhető ellenfélnek. Ennek megfelelően a jól összeszokott és eredményes Tominjak-Végh duó kezdett és hozta is biztosan a párost. Az, hogy nem sikerült a meccset megnyernünk, Balogh Kíra érdeme, hiszen az egyik legtehetségesebb magyar fiatal számunkra sajnos "sült" a meccsen, mivel Tominjak és Vejnovics elleni meccsét öt játszmában hozta, s mindkét döntőt 11:9-re.

4. forduló: Ajkai Asztalitenisz SE - KSSE 6:4

Kanizsai győztesek: Tominjak 2, Vejnovics 2.

- Az Ajka elleni pontszerzés azon múlt, hogy tudunk-e párost nyerni, illetve valaki meg tudja-e verni Peterman Varga Tímeát. Sajnos mind a páros, mind pedig Vejnovics meccse Peterman Varga ellen 3:2-re elment, ezért nem lett pont a negyedik találkozónkon. Összességében tudtuk, hogy az Erdért ellen nincs sanszunk, a másik három mérkőzésen viszont több pontot lehetett volna szerezni, ehhez kis szerencse kellett volna. Az is igaz persze, hogy szinte mindegyik rivális brutális módon erősített és az U21-es kötelező szerepeltetés sem nekünk kedvezett. Vejnovics fantasztikusan játszott, tíz meccséből hetet nyert, Madarász ellen pedig nagy meglepetést okozott. Tominjak is jól asztaliteniszezett, 9/6-os mutatója igazán szép. A két fiatalunk közül a még serdülő korú Orbán nagyon biztatóan játszott, még el kell hinnie, hogy van keresnivalója az Extraligában is. Kovács Melánia egy kicsit rutinosabb már, neki egy kicsivel szorosabb meccseket kellene játszani. A két párosra beugró Végh hozta szokásos jó játékát, mint ahogy Mátrai is az Erdért elleni egy mérkőzésén.

Folytatás a női Extraligában október 8-10. között következik.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.