Birtokba vehették az újudvari ovisok az új sportpályát

facebook megosztás

Ünnepélyesen is felavatták az újudvari óvoda nyáron elkészült sportpályáját. A beruházást a Magyar Falu Program támogatta, a 30 millió forintos projekt önerőt nem igényelt.

A településen jelenleg 22 fővel működik az óvoda, egy hasonló létesítmény megvalósítása régi álma volt az önkormányzatnak.

– Egy 2019-es pályázaton vettünk részt, és most 2021-ben sikerült a megvalósítás. A képviselő testületünk úgy gondolta, játszóterünk, illetve játszóhelyünk van több a faluban, ugye több részből áll a település. Egy nagyobb dolgot szerettünk volna megvalósítani, ami a helyi óvodások igényeit kielégíti. Mozgásigényét, mozgáskoordináció-fejlesztését és egyéb játéklehetőséget biztosít számukra – nyilatkozta Jakab Sándor, Újudvar polgármestere.

Az elmúlt években több fejlesztéshez sikerült támogatást nyerni Újudvar önkormányzatának, többségében a Településfejlesztési Operatív Program kapcsán – ezeket ismertette Jakab Sándor a sportpálya avatásán. Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke a mindennapi mozgás fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében. Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője a gyermekvállalást és a családokat támogató kormányprogramokról szólt.

– Ennek a családpolitikának és ennek a vidékfejlesztési politikának köszönhetően, úgy, ahogy polgármester úr mondta, benépesültek a települések. Egyre több település van, amelyik azt mondja, nincs már üres ház abban a kis faluban, mert vásárolják fel a fiatalok. Odaköltöztek jól érzik magukat. Újulnak meg az utak, a járdák, fel tudják újítani az óvodát, iskolát, az orvosi rendelőt, a közösségi tereket. Tehát szebbé váltak a falvak – mondta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A hivatalos avatást követően, a nevelési év kezdetén a kicsik már birtokba is vehették az új sportpályát és a sporteszközöket.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.