Családi és sportnapot tartottak Újudvaron

2021. szep. 14.

Családi és sportnapot tartottak Újudvaron vasárnap délután. A rendezvényen színpadi műsorok, főzés, állatsimogatás és különböző sportolási lehetőségek is szerepeltek a programok között.

A pandémiás időszak alatt a sport volt az egyik olyan terület, amit sokaknak nélkülöznie kellett. A település hétvégi eseményén ezért a mozgást a családi szórakozással kötötték össze.

– A saját kis szerény kereteink között rendelkezve és a saját civil egyesületeinkre, önkormányzati dolgozókra támaszkodva hoztuk létre ezt a rendezvényt. Régebben ennek hagyománya volt, falunap volt a neve, ma már családi és sportnapnak neveztük el. Mi annak a hívei vagyunk, hogy akik aktívak a településen és a rendezvényeinket látogatják és szervezik, és jól érzik magukat a közösségünkben, nekik szervezzük meg a napot – mondta el Jakab Sándor, Újudvar polgármestere.

Az elmúlt másfél évben nagyon hiányzott mindenkinek a közösségi élet, így különös jelentőségük van ezeknek a falusi ünnepeknek – hangsúlyozta Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője.

– Míg tőlünk nyugatabbra vagy keletebbre, ha jönnek a hírek és meghalljuk őket, akkor azt halljuk, hogy megint korlátozások lépnek életbe, megint megszorítások vannak, valami problémát közvetítenek, ami a koronavírus okán eljut hozzánk. Mi még erről hála isten nem beszélünk, itt van szeptember, mindenki a negyedik hullámról beszél és most Újudvaron egy szép, közösségi rendezvényen, egy sportnapon, egy családi napon tudunk részt venni, mindenféle korlátozás nélkül – fogalmazott Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos.

A csapatok már a korai órákban elkezdték az ételek készítését a község sportpályája mellett.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)