Egy új együttműködési formát hirdettek a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági fórumán

facebook megosztás

Egy új korszak nyílik a horvát-magyar-szlovén kapcsolatokban, a körkörös gazdasági együttműködésnek köszönhetően – derült ki a 20 éves Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági fórumán. A pénteki, ünnepi küldöttgyűlésen kitüntetéseket is átadták.

A rendezvényen egy új együttműködési formát hirdettek. Ez – Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint – kihasználná a Nagykanizsán építendő Science Park és a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ fejlesztésének lehetőségeit, és egybekovácsolná a térséget.

– Létrehoznánk egy digitális piacteret, egy erős együttműködést. Azt tapasztaljuk, hogy szerencsére horvát és szlovén oldalról nagyon erős az igény az együttműködésre. A nagykanizsai kamara azáltal, hogy most egy új korszakot nyitott, még felvállalta azt a gesztor szerepet, hogy ebben a térségben az együttműködéseket leszervezi és új távlatokban, új lehetőségekben segít együttműködni – nyilatkozta Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta: a kanizsai kamara munkája, szervezettsége, a gazdaságba való beágyazottsága példaértékű.

– Az arányszámok azt mutatják, hogy minél közelebb van a gazdasághoz egy területi kamara, annál jobban elfogadják és annál inkább elismerik. Ami egyébként nem egyszerű feladvány, mert a kamarát nagyon sokan úgy élik meg, mint egy ilyen kötelező, szükségtelen, muszáj intézményt. Holott egy gazdaság nem tud akkor jól működni, hogyha nincsen valamilyen szervezettség a háttérben – fogalmazott Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke .

A körkörös gazdasági együttműködési megállapodás Nagykanizsának egy hatalmas fejlődési lehetőséget jelent a szakértők szerint, ugyanis ezáltal egy európai minirégió jöhet létre, amely összeköti a dél-zalai, nyugat-somogyi térséget Horvátország három megyéjével, valamint Szlovénia határ menti területeivel.  

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.