Egymilliárd forintot nyert Zalaegerszeg gyalogos- és kerékpárosbarát fejlesztésre

Közel egymilliárd forintot nyert Zalaegerszeg a belváros gyalogos- és kerékpárosbarát fejlesztésére, az összegből kerékpárutakat alakítanak ki, illetve tehermentesítik a Kossuth utca járműforgalmát - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.    

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből 997 millió forintot nyert a város a két elemből álló projekt megvalósítására. Az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy pályázati források bevonásával is élhető várost teremtsen az emberek számára - olvasható a közleményben.    

A teljes egészében vissza nem térítendő európai uniós támogatás jóvoltából kétirányúsítják a Kossuth utcával párhuzamos, évtizedek óta egyirányú Kosztolányi utat, ami lehetővé teszi a belváros forgalomcsillapítását.     

A beruházás másik elemeként a munkába járást elősegítő kerékpárutakat építenek, jelölnek ki vagy újítanak fel, lehetővé téve, hogy a belvárosból a város peremén található intézmények, ipartelepek és üzletközpontok kerékpárral is akadálytalanul és biztonságosan megközelíthetőek legyenek. Összesen mintegy 4,4 kilométer hosszúságban új bicikliutat építenek vagy jelölnek ki, továbbá felújítanak közel egy kilométernyi meglévő kerékpárutat is.    

A zalaegerszegi gyalogos- és kerékpárosbarát beruházások várhatóan 2022 decemberére készülnek el.

MTI

(Borítókép: Illusztráció/zalaegerszegturizmus.hu)