Elindult a Partizán és a 444 előválasztási vitasorozata

facebook megosztás

Elindult a Partizán és a 444 előválasztási vitasorozata. Az első napon tartották Berta Krisztián és Horváth Jácint disputáját, a beszélgetés visszanézhető a videómegosztón. A Gulyás Márton moderálása mellett tartott eszmecserén – egyebek mellett – szó volt a családi pótlék, és a CSOK kérdéséről, a vasúti közlekedés reformjáról, és az esetleges kormányváltás utáni hatalomgyakorlásról. 

Az országos vitasorozat részeként az ellenzéki pártok helyi politikusai, összesen 32 egyéni választókerületből, mondják el véleményüket a legfontosabb helyi és országos ügyek kapcsán. A hétfői adásban szó volt arról is, hogy a 03-as számú zalai körzet jelöltjei már próbálták különböző fejlesztések kapcsán segíteni térségüket, ezt azonban – Berta Krisztián szerint – megakadályozta a regnáló országgyűlési képviselő.

– Tudván azt, hogy egyeztettem Letenye polgármesterével, berendelte magához, hogy egyáltalán miről beszél velem, miként fordulhat elő ilyen, hiszen ő a térség képviselője. Majd „helytartó úr” egy nem túl kedves hangvételű levelet írt a minisztériumba, sűrűn emlegetve a nevemet. S itt halt el a tornaterem ügye - mondta Berta Krisztián, a Jobbik előválasztási jelöltje.

– Azt állítja, hogy magas szintű kormányzati pozícióban lévő emberrel tudott egyeztetni arról, hogy legyen fejlesztés, s ezt a térség fideszes országgyűlési képviselője elszabotálta? - tette fel a kérdést Gulyás Márton.

– Jelenlegi tudomásunk szerint ez így lehet – válaszolt Berta Krisztián.

A CSOK kapcsán Horváth Jácint elmondta: a konstrukción alapvetően nem változtatnának kormányra kerülésük esetén, de az látható, hogy a mai családtámogatási rendszer növeli a különbséget a legszegényebbek és a leggazdagabbak között.

– Duplájára szeretnénk emelni kapásból a családi pótlékot. Hiszen a legszegényebbek csak ezt a családi pótlékot kapják, ők nem vagy csak minimális mértékben tudnak adókedvezményt igénybe venni. S ha megnézzük, hogy kik laknak az ötszáz fő alatti településeken, s a mi térségünkben az 500 fő már nagynak számít, 10, 20, 30 fős települések is léteznek, akkor azt látjuk, hogy a szegényebb rétegekből laknak ott nagyon sokan, s ezeknek az embereknek kell valamilyen módon kompenzálni az elmúlt 10-12 évet, amit a Fidesz elvett tőlük – fogalmazott Horváth Jácint, a DK előválasztási jelöltje.

A Partizán Youtube-csatornáján a teljes vita visszanézhető, és egy összefoglaló is készült a beszélgetésből. Az ellenzéki előválasztás két dél-zalai jelöltje jövő héten a HSMK-ban újabb vitát tart. A 17 órakor kezdődő beszélgetés nyilvános, a részvételhez védettségi igazolvány nem szükséges. Az eseményt a Kanizsa Médiaház élőben közvetíti a videómegosztó portálon.

M-B.Gy.

(Képek: Partizán/Youtube)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.