Elismerő oklevelet kapott a XIII. Országos Farsangi Fánkfesztivál

facebook megosztás

Elismerő oklevelet kapott a XIII. Országos Farsangi Fánkfesztivál. A Magyar Fesztivál Szövetség a pandémia alatt nyújtott példaértékű munkájáért ismerte el a kanizsai rendezvényt. Szintén díjazták a februári esemény megvalósításában fontos szerepet vállaló KNYSA éttermet. A vendéglátóhely „Az Év Zala Megyei Adományozója” címet érdemelte ki a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesülettől.

A XIII. Országos Farsangi Fánkfesztivál idén az online térbe költözött, de a jótékonysági fánksütésre és vásárlásra két napig, személyesen is volt lehetőség. A szervezők végül a befolyt összegből két rászoruló gyerek családját támogatták. Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója, az esemény fő szervezője elmondta: a legutóbbi fesztivállal nem csak kulturális élményeket akartak adni, hanem segítséget is szerettek volna nyújtani a járványhelyzet alatt.

Száz tagja van a Fesztivál Szövetségnek és gyakorlatilag ezt a pandémia idején értékelték, tehát egy picit más volt, mint egy fesztiválminősítés. Mi is egy picit több energiát fektettünk bele, hisz az adakozásról, az adományozásról is szólt részünkről a fesztivál megszervezése. Mindannyian tudjuk, hogy két kisgyermek, Zétény és Julcsika támogatása volt a fókuszban – nyilatkozta Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója.

Gráczki Ákosnak, a KNYSA ügyvezetőjének egyértelmű volt, hogy részt vesznek a feladatokban és hozzájárulnak a gyerekek gyógyításához. Elmondta: nagyon megtisztelő volt számára a felkérés.

A pandémia bezárt időszakában kaptuk a felkérést azzal kapcsolatban, hogy segítsünk a fánkfesztiválon. Tófeji asszonyok jöttek segíteni, ők végezték a munka legnagyobb részét, ők állították elő a fánkot, ők voltak a produktív személyzet. Nekünk könnyű dolgunk volt, mert csak át kellett nyújtanunk az adakozó embereknek – fogalmazott Gráczki Ákos, a KNYSA üzletvezetője.

Kámánné Szép Terézia hozzátette: az elismerés egy közös összefogás eredménye, amit általuk minden segítő a magáénak érezhet.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.