Elkezdődött a Halis István Városi Könyvtár előadássorozata

facebook megosztás

Elkezdődött a könyvhéthez kapcsolódó előadássorozat a Halis István Városi Könyvtárban. Az Ünnepi Könyvhét idén immár 92 éves.

A Halis István Városi Könyvtár szervezésében három könyvet és szerzőiket ismerhetik meg a kanizsai könyvhéten. Szerda este a Zala megyei ügyvédség történeti almanachja került középpontba, melyet a szerkesztők: Károlyi Attila és Szigethy István mutattak be az érdeklődőknek. A könyvhéten csütörtök délután Márai, pénteken pedig a kanizsai futball is szerepet kap.

– Nagykanizsán mindig különleges minden könyvhét abból a szempontból más városokhoz képest, hogy nagyon sok helyi könyv születik. Szerkesztője vagyok például a Kanizsa Antológiának, vagy sok kis kötetnek és meggyőződésem, hogy Kanizsán 4-5-ször annyi könyv jelenik meg helyi szerzőktől vagy helyi témában, mint például Zalaegerszegen vagy Kaposvárott. Ennek fő oka, hogy a negyven feletti nemzedékből nagyon sokan írnak, nagyon sokan szervezett formában, egyesületben - két ilyen csoport is van - működnek – mondta Kardos Ferenc, a Halis István Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.