Elkezdődött a nyelvi napok első köre tegnap a Kőrösi-iskolában

facebook megosztás

Elkezdődött a nyelvi napok első köre tegnap a Kőrösi-iskolában. A rendezvénynek hosszú időre visszanyúló hagyománya van az intézményben. Az esemény célja az anyanyelvi és az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése.

Mint azt a szervezőktől megtudtuk: a programsorozatot mindig egy nagyobb, kulturális élménnyel indítják, ami szórakoztatja a tanulókat. Idén az Igricek együttest hívták meg, hogy zenéljenek az iskola udvarán. A decemberig tartó tematikus rendezvényen a diákok különböző versenyeken vehetnek részt.

Házi versenyeket tartunk és egyúttal előkészítjük a magunk által, intézményünk által szervezett anyanyelvi versenyt, a szövegértési versenyt és az idegen nyelvek pedig a területi, szóbeli, írásbeli versenyeiket. Nagyon sok házi fordulóval felkészítjük a gyerekeket, hangoljuk őket erre – nyilatkozta Passáné Bolf Mária, a Kőrösi-iskola felső tagozatos munkaközösség vezetője.

A gyerekek nagyon szeretik és minden tanévben izgalommal várják a nyelvi napokat.

– Nagy örömmel rendezzük meg ezeket a nyelvi napokat minden tanévben, és a picikék még nagyobb izgalommal készülnek rá, hiszen az elsősöknek és a másodikosoknak nem volt lehetőségük bemutatkozni a vírushelyzet miatt. Sőt, a szülőkkel is csak most találkozhattunk először az udvaron élő szülői értekezleten. Szóval nagyon nagy izgalommal készülnek, élvezik, hogy ők most verset tanulhatnak, olvasóversenyre mehetnek – mesélte Végvári Judit, a Kőrösi-iskola alsó tagozatos munkaközösség vezetője.

A zenekar koncertje nagy sikert aratott a nebulók körében.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.