ÉVE-frakció: Vádaskodás helyett városfejlesztés

Ha a Fidesznek továbbra is az ellenségkeresés, a gyűlöletuszítás a fontos, tegyék, de hagyjanak bennünket dolgozni – hangsúlyozta az Éljen VárosuNk! Egyesület két vezető politikusa, Fodor Csaba és Horváth Jácint.

A mai sajtótájékoztatón az önkormányzati képviselők elmondták, a polgármester szüntelen vádaskodásaival nem kívánnak tovább foglalkozni, hiszen számukra a város fejlesztése a legfontosabb. Éppen ezért ismertették frakciójuk legjelentősebb feladatainak jelenlegi helyzetét, így - egyebek mellett - a 19-es udvar bontását, a régi piac rendezését és a kórház parkolási gondjainak megoldását.

Nemrégiben Balogh László a megyei napilapnak nyilatkozta a következőket: „Örülök, hogy az ÉVE-frakció nyolc képviselője közül mindenki polihisztor, Fodor Csaba és társai ugyanis 27 bizottsági helyet foglalnak el, többen közülük 3-4 bizottságnak is tagjai vagy vezetői… a legnagyobb koponya természetesen az ÉVE frakcióvezetője, Fodor Csaba, ő egymaga három bizottságnak is elnöke.”  

Fodor Csaba a mai sajtótájékoztatón elmondta: szomorú, hogy a polgármester azt sem tudja, milyen bizottságai vannak az önkormányzatnak, és kik a grémiumok elnökei. Szerinte a vádaskodás helyett a munka számít, éppen ezért kiemelte: hamarosan megoldódik a kórház parkolási problémája, lebontják a 19-es udvart és az eredeti tervek szerint hasznosítják a régi piac területét.

– Elkészíttettük a rendezési tervet, amely némi parkosítást, és beépítést irányoz elő. Hozzá kell tennem, a ’90-es évek közepén készült tervek is ezt a beépítést, a parkolók kialakítását irányozták elő. Csak valamiért az elmúlt években ez megváltozott. Kinek az érdeke volt ez, nem tudjuk. Mi vissza akarjuk állítani, hiszen a belváros egyik legértékesebb ingatlanját így elherdálni nem szabad – mondta el Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

Mint kiderült: a Tulajdonosi Bizottság jelentős összeget különített el az óvodák, bölcsődék korszerűsítésére, parkolók bővítésére és több körforgalom kialakítására. Horváth Jácint szerint ezek a fejlesztések a korábbi, fideszes városvezetés regnálása alatt csak álmok maradtak.  

– Nagyon sok fejlesztési pont maradt el, elsősorban a Fodor Csaba által említett pontok azok, amelyekre kiváltképp gondoltunk. De említhetem még ezt, a régóta várt Rózsa-Hevesi körforgalom esetében is, a víztorony felújítása esetében, s mondhatnám a Keleti városrész parkolói esetében is. Ezek mind-mind álmok és tervek maradtak, egészen mostanáig –fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

A ma bemutatott fejlesztési csomagban szerepel egy kulturális központ kialakítása is a zsinagóga épületének bevonásával, és a Zeneiskola elköltöztetésének segítségével.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)