Ezen a héten Kultúr Korzó az Ady utcán

Elkezdődött hétfő délután a Kultúr Korzó. Az Eraklin Táncklub és a Honvéd Kaszinó közös programján péntek estig mindennap zenés, táncos programok várják az érdeklődőket az Ady utcában.

Szép számmal érkeztek korzózók a megnyitóra, a program az eraklinosok táncával indult, majd a Lemonade Girls szórakoztatta a közönséget. A kordonok előtt és mögött is nagy volt az érdeklődés. Idén ugyanis – az érvényben lévő korlátozások miatt – a rendezvényt kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet látogatni.

– A járványügyi szabályok miatt csak úgy szervezhettük meg ezt a rendezvényt, hogy kordonokkal biztosítunk átjárást a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek, illetve akik nem a rendezvényt szeretnék látogatni, hanem az Ady utcában található egységeket. Sajnos muszáj volt, nem tehettünk mást. Nem volt kérdés, meg kellett ezt így oldani – mondta el Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

A héten számos előadót láthat majd a közönség, akik az utca két végében felállított színpadok valamelyikén szórakoztatják majd a nézőket. Minden korosztály megtalálhatja a kedvére való programot, de Lekszikov Csaba szerint idén a legnagyobb élményeket a találkozások és a jó beszélgetések fogják nyújtani.

– Újra itt tudunk lenni hála Istennek. Együtt lenni, beszélgetni, sétálni, korzózni miközben mindenféle színes program van, ami az embereket idevonzza. De meg merem kockáztatni, hogy nem biztos, hogy emiatt jönnek el, hanem azért, hogy találkozzanak és beszélgessenek egymással sokat. Kell ez. Jó volt látni a megnyitón a mosolyt az emberek arcán. Ez a fő most ebben az évben a Kultúr Korzónak – nyilatkozta Lekszokiv Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

A szervezőktől megtudtuk, hogy az eredetileg pénteki záróprogramnak tervezett Tompos Kátya koncert elmarad, a Jászai Mari-díjas művésznek nemrég le kellett mondania a kanizsai előadását. Helyette Szulák Andrea várja majd a közönséget.  

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)