Felpezsdült a kutyás élet a hétvégén

Engedelmességi és kutyaszépségversenyt tartott tegnap az Ebtenyésztők, Sport- és Hobbikutyások Dél-Zalai Egyesülete. A nevezőknek a pórázon közlekedést és olyan alapparancsokat, mint a fekvés vagy a leülés kellet végrehajtaniuk a feladatok során.

Az ország több pontjáról, mintegy hatvan négylábú érkezett a nagykanizsai eseményre.

Hiánypótló itt Nagykanizsa környékén és a kutyás életet is felpezsdíti. Az engedelmes versenyt azért hirdettük meg, mert látni egy-két neveletlen kutyát, és be szeretnénk téríteni a gazdikat a kutyaiskolákba, hogy jöjjenek dolgozni a kutyákkal. Egyrészt jó szabadidős program is és jó sport is – fogalmazott Tóth József, az Ebtenyésztők, Sport- és Hobbikutyások Dél-Zalai Egyesület elnöke.

Az ebek és a vezetőik munkáját BH1 szinten értékelték, ez az alapelvárások teljesítését jelenti.

– Pórázon vezetés gyakorlata, szabadon követés gyakorlata, menet közben ültetés gyakorlata, menet közben fektetés gyakorlata behívással egybekötve. Hatvan pont volt a maximum, összességében nagyon meg vagyok elégedve a kutyák munkájával, illetve a segítőcsoportok munkájával, akik irányították a kiképzést. Láttam nagyon jó munkákat, kitűnő munkákat is, de voltak hiányosságok is. Ezeket a későbbiekben, a kiképzés alatt még lehet javítani – mondta el Biczó Péter őrző-védő teljesítménybíró.

A versenyzők szerint egy jó eredmény eléréséhez rendszeres, akár napi szintű gyakorlás szükséges a kedvencükkel.

Nagyon jókor jött ez a verseny, első megmérettetésünk volt, ő nagyon fél a nagyobb testű kutyusoktól és ennyi kutya között egy kicsit feszült. Nekem ez nagyon nagy siker, hogy ilyen jól viselkedik és szerintem a versenyeredményünk is nagyon jó lett, úgyhogy büszke vagyok a kiskutyámra – mesélte Taliánné Vinkó Zsófia.

A kutyák szépségét küllembírók értékelték, a megmérettetéseket követően a nap a kikapcsolódásról szólt.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)