Hagyományteremtő céllal rendezték az Eszter-fesztet

Vadételekkel és kézműves termékekkel várták a látogatókat szombaton Eszteregnyén. A településen első alkalommal rendezték meg az Eszter-fesztet. A falunap pályázati forrásokból, valamint magáncégek felajánlásaiból valósult meg.

Már kora délután nagy volt az érdeklődés a termékek iránt és a kapcsolódó programokon is sokan vettek részt. A fesztivállal egy hagyományt szeretnének teremteni a településen, a tervek szerint a gasztronómiai napot minden évben szeptember második hétvégéjén fogják megtartani.

Igazából a nap az ételekről szól és a kézműves termékekről, gasztronómiáról. Rengeteg sajtos van itt, kolbászos, fazekas, és rengeteg féle hús készül a fesztiválon: a vadtól, a csirkén keresztül, a disznóig. Ezt szeretnénk az emberekkel megkóstoltatni, megszerettetni, nézzék meg ezeket az ételeket, hogy hogy készülnek, milyen ízűek – mondta Kele Lajos, Eszteregnye polgármestere.

A kézműves standoknál a különböző ételek mellett szörpöket és lekvárokat is kóstolhattak a látogatók.

A hangulat az szerintem nagyon jó, nagyon szép, színes rendezvénynek gondolom, nagyon sokféle dolgot meg lehet találni. Az tetszik nagyon, hogy akármerre megyünk, ott mindenhol történik valami, a gyerekeknek is, időseknek, felnőtteknek, férfinek, nőnek – mesélte Földi-Jankovics Heléna zöldség- és gyümölcsfeldolgozó.

Az önkormányzat az ételjegyekből és a tombolákból befolyó összeget a Covid-árváknak ajánlja fel.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)