Hamarosan befejezik a Sétakert bejáratának a felújítását a szakemberek

facebook megosztás

Hamarosan befejezik a Sétakert bejáratának a felújítását a szakemberek. A megújuló Sétakertért munkacsoportból az oszlopok modernizálását a Nagykanizsai Városvédő Egyesület vállalta magára.

Javában zajlanak a munkálatok a Sétakert bejáratánál. Körülbelül 25 éve nem végeztek itt nagyobb felújítást és teljesen egyértelmű volt, hogy a kapu rendbehozatala a Városvédők feladata – mondta el Cserti Tibor, az egyesület elnöke. Nagyon bízik abban, hogy a végeredmény elnyeri majd a kanizsaiak tetszését.

Én úgy gondolom, hogy egyesületünk nagyon klassz támogatókra is támaszkodhat. A Kanizsa-Generál Kft. az, akik teljes támogatásukról biztosítottak bennünket, mert egy kapu felújítása az nem egyszerűen ötlet kérdése meg vágyálom kérdése, az igazán kemény szakmai munka – vélekedett Cserti Tibor, a Nagykanizsai Városvédő Egyesület elnöke.

Az eltelt évek és az időjárás sem kímélte az oszlopokat, a felső és a tartórésszel egyaránt sok volt a feladat.

A fölsőrész, a műkőrész az teljesen el volt feketedve, mohásodva. Először is ezzel kezdtük, hogy letisztítottuk drótkefével, lemosással, speciális lemosószerrel. A lehetőségekhez képest egészen jól sikerült. Utána a táblákat kellett leszedni, ami nem volt egyszerű feladat, mert a csavarok bele voltak rozsdásodva, de majd azt is javítjuk – mondta el Farkas Zsolt, a Kanizsa-Generál Kft. ügyvezető igazgatója.

Még kisebb simítások és a táblák visszahelyezése is hátra van. A szakember szerint nagyjából öt évente érdemes lenne karbantartani a kőoszlopokat.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.