Hazai környezetben kezdenek a kézisek

Szombaton és vasárnap a Tungsram SE női és férfi NB II-es kézilabda-együttese is megkezdi idényét és mindkét kanizsai csapat hazai környezetben, a Tungsram-csarnokban kezdi meg szereplését: a férfiak szombaton 18 órától a PEAC-ot, míg a hölgyek vasárnap 16-tól a Marcali VSZSE-t fogadják.

Az előző szezonban a férfi NB II Dél-nyugati csoportjában a bajnoki címet elhódító Tungsram, mint az ismert, az NB I B-ért vívott osztályozón alulmaradt a Vecséssel szemben, így – bár volt „üresedés” a másodosztályban, maradt a harmadik vonalban, Csalló Ádám játékos-edző irányításával.

- Rendben haladt a felkészülésünk, augusztus elején kezdtünk, a sérültjeink visszatértek – foglalta össze címszavakban Csalló Ádám a kanizsai történéseket. - Ez tehát azt jelenti, hogy Péter Barnabás is lassan bevethető lesz, Kovacsics Ferenc vállsérülése is már a múlté. Voltak persze távozók, Balogh Péter a PVSE-hez ment, a kettős játékengedéllyel rendelkezők, mint Kiss Levente, Konyicsák Tamás, valamint Takács Ákos sem velünk kezdik már az új szezont, Vadász Mártonra pedig a civil életbeli más elfoglaltsága miatt nem számíthatunk mintegy fél évig. Érkezőkkel nem kalkulálhattunk, s az tény, hogy kevesen vagyunk, szűkebb tehát a keret. Konkrétan kitűzött célokról egyelőre nem beszélünk, a csoport pedig tíz csapatos lesz.

A tabellára tekintve érdemes megjegyezni, hogy előzetesen még 12 csapat volt feltüntetve a Dél-nyugati csoportban, ugyanakkor a Holler UNFC, valamint a Bajai KSE neve mellett is immár az szerepel: törölve.

Az elmúlt idényben a női NB II Dél-nyugati mezőnyében a Tungsram a 10. helyen végzett, vasárnap pedig a Marcalit fogadva kezdhetik meg szereplésüket Baranyai Zsolt tanítványai.

- Augusztus első felében indítottuk mi is a felkészülésünket, célkitűzéseink között pedig az szerepel, hogy próbáljunk bent maradni, s olyan eredményeket érjünk el, mellyel ez teljesíthető – mondta el Baranyai Zsolt, a kanizsai női együttes edzője. - A többszörös gólkirályunk, Zvolenszky Nóra Veszprémbe távozott, Majoros Virág viszont hosszú idő után egy sérülésből kifolyólag lassan újrakezdheti nálunk a játékot. Rajta kívül jött még a kapus Dudora Nikolett. Lehet, hogy papíron úgy tűnhet, gyengültünk, de ezzel nem foglalkozunk, s úgy látom, a játékosok elszántan is készülnek az előttünk álló szezonra.

P.L.