Hétvégén I. Nyárzáró Offroad- és Motokrossz Fesztivál Nagykanizsán

Az ország számos pontjáról, több mint 500 versenyző jelentkezett az I. Nyárzáró Offroad- és Motokrossz Fesztiválra. A különböző ügyességi programokkal egybekötött megmérettetést szeptember 17-e és 19-e között rendezik Nagykanizsán.

Már zajlik a pálya előkészítése a hétvégi eseményre. A szervezők célja a sport népszerűsítése mellett, hogy a fesztivállal egy új hagyományt teremtsenek a városban. A verseny minden korosztály számára nyitott.

– Több kategória van, jelenlegi állapotokban négy kategóriát nevezünk ki. A felnőtt, profi, 450-es köbcentiben, lesz egy 250-es kategória, ami az amatőröket takarja, illetve lesz két kiscsoportos korosztály, 65 és 85 köbcentiben – mondta el Bolla Ferenc, a Kanizsa Motocross Sportegyesület elnöke.

A motokrossz futamokkal párhuzamosan offroad versenyek is lesznek, valamint több kiegészítő program is várja a gépszörnyek szerelmeseit.

– Olyan egyéb más programok lesznek - hangsúlyozom - a technikai sport szerelmeseinek, mert ha valaki nem szereti, akkor természetesen neki nem fog örömet okozni. Olyan épített gépek fognak eljönni, amiket igen ritkán lehet látni és itt éles körülmények között láthatják, hogy például egy 45 fokos falon, hogy mennek fel ezek az összkerékhajtású járművek - árulta el Varga Norbert, a Magyar Motosport Szövetség Quad Szakág munkatársa.

A gyerekeket és a családos nézőket légvárral és autóztatással várják a rendezvényre.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)