Hivatalosan is elkezdődött a tanév a PEN-en

facebook megosztás

Megtartották a tanévnyitó ünnepséget a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban ma délelőtt. Idén 108 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait az intézményben.

Az elnökség bevonulása után az elsősök köszöntésével folytatódott az ünnepély. Balogh László polgármester tanulásra, kíváncsiságra és kitartásra ösztönözte a diákokat, valamint beszédében kiemelte, hogy a Pannon Egyetem kanizsai központjában eltöltött évek alatt, önmagukról is többet megtudhatnak.

– Ahogy Michelangelo az egyik legnagyobb szobrász mondotta - talán éppen a Dávid alkotásakor - idézem: minden kőben benne van a szobor, csak a felesleget kell lefaragni róla. Önökben kedves hallgatók ott lakozik az egyedi szobor, a műalkotás. Ezt bizonyították felvételükkel, de a felesleget is le kell tudni faragniuk, hogy a tökéletesebb énjük is megmutatkozhasson – mondta Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Egy évnyitó nem csak egy ünnep, hanem fontos mérföldkövet is jelent az új hallgatóknak, fogalmazott beszédében Tóth-Kaszás Nikoletta, az intézmény főigazgatója.

– A mai naptól hivatalosan is egy új fejezetet kezdhetnek az életükben. Bekerültek egy új közösségbe, új lehetőségek kapujában is állnak. Bízom benne, hogy ez a mai egy boldog és emlékezetes pillanat lesz az önök életében, ami segít tudatosítani azt, hogy mit is értek el eddig és minek a kapujában állnak most – tette hozzá Tóth-Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főigazgatója.

A vezetőség az elismeréseket is kiosztotta a rendezvényen: a Nívó-díjat Márton Kata, harmadéves turizmus-vendéglátás alapszakos hallgató kapta kiemelkedő tanulmányi eredményeiért. A Pro Universitate Pannonica Kisezüst Emlékérmet pedig a magas színvonalú oktatás és kutatás működtetéséért, Gerencsérné Dr. Berta Renáta vehette át.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.