Kistolmácson tartották a Murafölde Családi Napot

Kistolmácson tartották a Murafölde Családi Napot. A látogatóknak alkalmuk nyílt a térség turisztikai lehetőségeit kipróbálni, így a szervezők nem csak a szokásos kulturális programokkal készültek, hanem az aktív pihenés kedvelőire is gondoltak.

A családi nap részeként a kistolmácsi tó adottságait is kihasználták, hiszen egy nyílt, egyfordulós horgászversennyel indult a nap. A megmérettetésen felnőtt, ifjúsági és gyermek kategóriában várták a jelentkezőket. Godinek Szabolcs két kisfiával érkezett kora reggel a tóhoz, és olyan jól sikerült a napjuk, hogy gyerekkategóriában az első két hely a fiúké lett. A felnőtteknél pedig Godinek Szabolcs második lett, 12 darab kifogott hallal.

– A kilogramm és a darabszám is számít. Darabonként egy-egy pontot kapunk a halakra, plusz a kilogrammra, ez még rájön – mondta el Godinek Szabolcs.

Ha pedig Kistolmács, akkor Ábel a gőzmozdony sem maradhat ki a programok közül. A hétvégi családi napra ellátogatók ingyenesen utazhattak a kisvasúton Bázakerettye és a kistolmácsi végállomás között. Birkás Zoltán, Kistolmács polgármestere szerint, a térségben zajló fejlesztések miatt nagy népszerűségek örvend a község, ami a turisták számából is jól látszik.

– Egyre többen keresik fel Kistolmácsot. A nyár az nagyon jó volt mind turista szempontból, mind vendéglátós forgalomból. Valamint a Zalaerdő, hogy ide lehozta a kisvasút végállomását, közelebb van a strand, közelebb vannak a vendéglátóhelyek, sőt, a gyalogos turisták is ide le tudnak jönni – nyilatkozta Birkás Zoltán, Kistolmács polgármestere.

A horgászverseny után ismét a tóé volt a főszerep, ugyanis egy raft csónakkal bárki behajókázhatta a tavat.

– Úgy gondoltuk, hogy még a nyár zárásaképpen egy napot eltöltünk itt Kistolmácson. Láttuk a Facebookon, hogy milyen programokkal várják a látogatókat, és úgy gondoltuk, hogy egyet még megpróbálunk még itt kikapcsolódni, mielőtt még jönne a keményebb őszi idő – mesélte Szolvik Szabolcs.

Az egész napos nyárbúcsúztató rendezvényre sokan ellátogattak, és nem csak az ott élőket, hanem a környező települések lakosait is megmozgatták a programok.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)