Koncert volt a kiskanizsai óvodában

Az Óvóbácsi zsongodája formáció szórakoztatta a gyerekeket a kiskanizsai Pipitér óvodában tegnap délelőtt. A zenekar célja, hogy a dalaikon keresztül értékeket adjanak át az óvodásoknak, valamint a kicsik képességeit is fejlesszék.

2020 májusában, az egyik szülőnek köszönhetően a Pipitér tagóvoda nyerte meg azt a koncertet, amit Juhász Péter, az együttes tagja hirdetett meg.

– A koronavírus-járvány ugyan hozott negatív dolgokat is, de azt gondolom, hogy szerencsés helyzetben is vagyunk mi itt a Nagykanizsa Központi Óvoda Pipitér tagóvodájában, mert hozott olyan jó dolgokat és olyan ismeretségeket, barátságokat, amikkel talán nem is gazdagodtunk volna, ha nincsen a világjárvány. Mire is gondolok? Tulajdonképpen ma egy nagyon izgalmas napra ébredtünk, és nagyon izgatottan készülődtünk a gyerekekkel és vártuk Péter bácsit, aki Székesfehérváron óvóbácsi – mondta el Göndör Réka, a Pipitér tagóvoda vezetője.

A kéttagú társulat tagjai több mint tíz éve foglalkoznak gyerekekkel, a dalaikhoz a mindennapi tapasztalatokból merítenek ihletet.

– Próbálunk valahova az egészségnevelés irányába és mindenképpen értékátadás felé menni. Azt szeretnénk, hogy a dalok mindig szóljanak valami – a könnyed szórakozás mellett – valódi értékekről is. Igazából ezt képviseljük és a társadalmi felelőségvállalásunk is ez, hogy valódi értékeket adjunk át a gyerekeknek, ahogy a mindennapjainkban a szakmánk során is tesszük – mesélte Juhász Péter óvodapedagógus, előadó.

Az Óvóbácsi zsongodája az elmúlt három évben több mint 200 koncertet adott az országban. A kanizsai látogatásuk nagy sikert aratott az óvodások körében.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)