Másfél hét múlva elkészülnek a kanizsai menhely új karantén kenneljei

Megújult karantén épület várja az „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület frissen befogadott kutyáit. A beruházást a Velencei Ferenc Jótékonysági Alapítvány támogatta mintegy 2 millió forinttal.

Már javában zajlik a csempézés a boxokban, amiket nagyjából másfél hét múlva használatba is vehetnek a beérkezett árva kutyusok. A karantén funkciója, hogy a dolgozók két hétig, teljesen elkülönítve figyelik meg az új állatokat. Ezalatt az idő alatt különböző viselkedési és egészségügyi problémákra is fény derülhet, de sok esetben előfordul, hogy a megszökött kutyákért eljön a gazdájuk. Ebben a két hétben a négylábút csak a saját tulajdonosuk viheti haza, örökbe fogadni nem lehet. A gazdikeresők később, az állatmenhely külső kenneljeiben várják az új családjukat.

– Nagyon fontos dolog, hiszen így sokkal higiénikusabb, kulturáltabb környezetet tudunk nyújtani az első két hétben a hozzánk bekerülő kutyáknak. Erre úgy adódott a lehetőség, hogy a Velencei Ferenc Jótékonysági Alapítvány támogatja ezt a beruházást. Ez közel kétmillió forintot takar. Ez több mint 200 négyzetméternek a burkolását biztosítja. Ezt az alapítványt a néhai Velencei Ferenc hagyatékából üzemeltetik és kimondottan állatjóléti és állatbaráti beruházásokat támogat – mondta el Skanecz Tamás, az „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület telepvezetője.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)