Mászófallal bővült a kiskanizsai óvoda

facebook megosztás

Új játékkal gazdagodott a kiskanizsai Pipitér tagóvoda udvara. A mászófalat nemrég vehették birtokba az óvodások. A beruházás a szülők, az intézmény alapítványa, valamint Sormás község önkormányzata összefogásának köszönhetően valósult meg.

A domboldalon helyezkedik el a mászófal, amit a gyerekek láthatólag nagy örömmel használnak. Göndör Réka a Pipitér tagóvoda vezetője elmondta, mindig is törekedett arra, hogy újszerű játékeszközöket telepítsen az udvarra, és olyan mozgásformát biztosítson az óvodásoknak, amit egyébként csak tornaszobában gyakorolhatnának. Ez az új mászófal pedig alkalmas arra, hogy a kicsik tartásért felelős izmai erősödjenek.

– Nagykanizsa Központi Óvoda tagóvodáiban mindig is nagy hangsúlyt fordítottunk az udvari játékoknak a beszerzésére, illetve az átgondolására, hogy ezek olyan megfelelő mozgásformákat nyújtsanak a kisgyermekeknek, ami az életkori sajátosságaiknak megfelel. Negyedik éve vagyok tagóvoda vezető. Én akkor azt ígértem a kedves szülőknek és a kollegáimnak, hogy mindkét óvodában egy átfogó udvarrekonstrukciót fogunk véghez vinni, szülői összefogással, alapítványi támogatással, illetve pályázatok útján – nyilatkozta Göndör Réka, a Pipitér tagóvoda vezetője.

K.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.