Mindenszentekre elkészül Letenyén az egyedutai temető térkövezése

Elkezdték az egyedutai temető térkövezését. A felújítást önkormányzati forrásból, valamint a közfoglalkoztatottak és helyi vállalkozók bevonásával valósítják meg Letenyén.

Mintegy 300 négyzetméter térkőburkolatot és 240 folyóméter szegélyt helyeznek el a szakemberek a temetőn átvezető területen. Ahogy azt Farkas Szilárdtól, Letenye polgármesterétől megtudtuk: egy, már régóta húzódó problémáról van szó, viszont pályázati támogatást nem sikerült nyerniük a beruházásra. Gyergyák Tibor önkormányzati képviselő kezdeményezésére döntöttek úgy, hogy saját költségen is elvégzik a fejlesztéseket. A határ menti város vezetője szerint a temetők esetében kiemelten fontos, hogy a közlekedés megfelelő módon biztosítva legyen az emlékezők, hozzátartozók számára. A jelenlegi munkálatokkal és a kisebb javításokkal mindenszentekre elkészülnek, és a Bajcsy-Zsilinszky utcai köztemetőben is hasonló korszerűsítést terveznek.

Költségek szempontjából minimális költséggel jár, hiszen a közfoglalkoztatásban kerültek legyártásra a térkövek, illetve a szegélykövek. Tudni kell azt, hogy kombi térkőről van szó, tehát négy térkőelemből variálható térkőegyüttest lehet ezekből az elemekből kitenni. Tulajdonképpen az önköltségi árat lehet számolni, hiszen a kormányzattól megkaptuk a támogatást a közfoglalkoztatási programban mind az anyagvásárlásra, mind az eszközvásárlásra, mind a humánerőforrásra. Egy helyi vállalkozó is felajánlotta a segítségét a szállításban, illetve egy másik helyi vállalkozó pedig abban, hogy a munkálatokat meggyorsítsuk, a betonkeverés gépesített változatát tudta felajánlani – mondta el Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)