Nem csak a filmek, hanem a közösség miatt is nagy élmény a filmklub

facebook megosztás

A Swing magyar zenés vígjáték vetítésével indította az idei szezon második félévét az Idősek Filmklubja. A nyugdíjasok a Halis István Városi Könyvtárban gyűltek össze a közös mozizásra.

Az Idősek Filmklubja októberben ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Büki Pálné, a Honvég Kaszinó Hölgyklubjának vezetője kiemelte: ez az országosan is egyedülálló csoport a könyvtár segítsége nélkül nem élhetett volna meg ilyen hosszú időt.

– Mindig megkapják az időstársak a szelvényt, egy fél évre szól a program. Általában a könyvtárossal közösen választjuk ki, de az időstársak is nyugodtan szólhatnak, javasolhatnak, meg is teszik. Arra kényesek vagyunk, hogy minden féléves programban legyen legalább egy magyar film, de előfordul, hogy kettő. Legyen egy világhírű, esetleg egy díjnyertes film – mondta el Büki Pálné, a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Hölgyklub vezetője.

A résztvevők szerint nem csak a filmek, hanem a közösség miatt is érdemes ellátogatni a klub programjaira.

– Mondták nekem, hogy nagyon jó, sok régi filmet vetítenek, érdemes eljönni. Most eljött az az idő, amikor azt mondhatom, hogy ráérek és meg fogom nézni a filmeket, fogok járni. Nagyon jó műsorok lesznek, régi filmek, úgyhogy érdemes őket megnézni és sok szeretettel ajánlom mindenkinek, nyugdíjasoknak – fogalmazott Pagonyiné Antal Valéria, a Nagykanizsai Kórház Nyugdíjas Klub vezetője.

Az érdeklődők ebben a félévben még hat mozi megtekintéséhez csatlakozhatnak, a listán romantikus film, dráma és vígjáték is szerepel.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.